Connect with us

КОМЕНТАРИ

Седмичният обзор на доктор Тупавичаров! Петък, санитарен полуден. От днес всички влизаме в деветия месец.

Новата Мис Варна е 17-годишната Елизабет Кравиц. Възхитително красива, млада, блестяща и най – вече жена, щото Мис Ню Хемпшир 2022 г. стана един виетнамец с наднормено тегло. Ама била украинка! Е, и?
Чух нейно интервю, говори български значително по – добре от Кирцата и въпреки крехката си възраст, разсъждава по – зряло от него. Освен това не мога да мразя човек поради национална, расова и полова принадлежност, иначе щях да съм либерал.

В медийното пространство ми се оформиха две фаворитки – Слива Юнакиева и Останка Желюва. По разбираеми причини пиша имената, както би ги произнесъл Кирето, па кой разбрал – разбрал, дето вика един ФБ приятел. Едната има излъчването на Седящия бик, другата на Оцеола. Нещо се опитвам да хитрея, уж случайно подхвърлям, че съм чел и други книжки освен „Винету“, но всеки с право може да ми зададе въпроса, като си толкова умен що не си министър председател? И не мога да кажа туту.
Гледах ги толкова яростно правилни и кънтящо тъпи и отначало бях притеснен. Тревожех се, че такива сервилни шматки формират младите хора, но като размислих, тия формират на баба си фърчилото, а младите ги формират социалните мрежи и кварталният дилър.
Който си го има в главата, си гони науката, изкуството, спорта и слава Богу успява! Който си е шашав, си е шашав природно и тия клети женици не повлияват на процеса. Навремето целият Комсомол с огромния си добре платен и привилегирован апарат не можа да ме убеди, че капитализмът е кофти въпреки дънките и дъвките, а толкова се стараха хората. После със задачата се зае самият капитализъм и то пак с участието на Комсомола, вече във вид на бизнесмени и бизнеслейдита, та почти ме докараха до болшевизъм . Каки като тия двете винаги гонят топките, но навремето поне ги избираха хубави и се оправяха с топките във всякакъв смисъл.

ПП-то казаха, че ще върнат успелите българи от чужбина и верно – Черепа се върна. Чакаме Цветан Василев, Ружа Игнатова и Пепи Еврото. Брендо не, той сега е военен доставчик. И ще заживеем като в приказка, в оня смисъл, дето колкото по – нататък отиваш, толкова по – страшно става.
Защо мисля така ли? Защото преди около две години се върнаха успелите Кире, Кокорчо и Ленче бе, и черен влак се композира за България. Започна рейдърско превземане на страната ни и поглъщане, като по учебник. Ако некой не е наясно, следва раздробяване и разпродаване и като ги знам какви са помияри, ще ни разпродадат за кой колкото даде.
Всичките комшии имат претенции към части от територията ни и нямат никакво основание да ни обичат. Щото ние докато бяхме дружки с Хитлер ги окупирахме и се държахме като свине.
Пак тогава евреите в страната ни бяха принудени да носят жълти звезди на реверите, а наказателни роти избиваха деца и режеха глави. Фашизъм? В България? Никога!
Та мечтата ни за три морета може да стане реалност, а тия дето се паднат на Русия ще имат тринайсет морета и три океана … засега. Значи верно било, внимавай какво си пожелаваш, щото може да се сбъдне. Нищо де, ще си пишем по мрежите.
Докато чакаме да спре топчето на геополитическата рулетка, обвиняваме краварите за всичките си несполуки. А не сме прави, те си имат други проблеми и ни дадоха на британците да ни аутсорсват, в нашия случай аутсоросват. Така че кокорчовците са агенти на короната, което си е същият чеп, само дето англичаните освен другото ни презират. То па кой ли ни уважава, на всичките си другарчета сме забивали нож в гърба. Уважение трудно се заслужава и лесно се губи.

Некакъв самозабравил се мухльо от ДБ отишъл в „Пирогов“ и почнал да разпорежда по какъв ред да си лекуват пациентите. Попаднал на печена сестра и си го получил по пълна програма. Сестричката се случила от старата гвардия и просто е извадил късмет, че е била в настроение. Иначе можеше да намотае червата му на юмрука си, при това да запази пълна стерилност.
Мамина рожбо излишна, това е „Пирогов“! За да ти стане ясно – „Вагнер“ на здравеопазването в България. Понеже виждам, че си недоимъчен ще ти дам още жокери – професионализъм, кураж, себеотрицание и ефективност. През десетилетията тук са изковани стотици хиляди кадри, на които не си достоен дори да переш престилките. От санитаря до професора, всички са несъизмеримо по – полезни от теб. Не бих ти позволил да съветваш военен министър дори при избора на вратовръзка, но ти си плод на ала бала, не на моя електорален глас.
Сега Политбюрото на партията му щяла да раглежда случая. Нема какво да разглеждате, ампутирайте! И без тая гной сте политически труп, можете поне малко да удължите жалкото си съществуване.
А ти сопол, почвай да се бориш за смяна на името на болницата, откъде накъде ще се казва „Пирогов“! Мисля, че „Йозеф Менгеле“ звучи достатъчно европейски. Ще си позволя да припомня – едно време кръстиха пазара в София „Георги Кирков“. Никой, никога не престана да го нарича „Женския пазар“. Анадънму? Искам да чуя високо, тънко и ясно – анадък!
Ако министърът, с чието име твърдеше, че се шегува тоя жалкар е пич, ще направи изявление. Нещо в смисъл, не вярвайте на телефонни измамници … не, това е за друг министър. Здравният би могъл да защити колегите си, или да обяви, че името му може да бъде използвано само от хора, на които е издал специална бележка, с подпис, печат и ламинирана. При показване на такава бележка съответният медицински персонал е длъжен да застава мирно и да изпълнява всички желания на приносителя, включително сексуалните. Бележката ще важи за титуляра и до двама придружители, в извънредни случаи – трима. В случай на отказ следва преместване на низова работа, примерно в педиатрията на Врачанската болница. Ние демократи ли сме, или на петел долната джука!

Откачените японци верно почнаха да изсипват в океана милион и половина тона вода от Фукушима. Ние викат сме ги изчистили, махнахме 60 радиоактивни елемента, остана само малко тритий, водата даже става за пиене. На което китайците отговориха – ами изпийте я! И заедно с Макао и Хонг Конг спряха всякакъв внос на японски морски продукти. В Южна Корея излязоха на улични демонстрации, също не искат да ядат децата на трития – тритоните и октоподи като стоножки. Нема страшно, гладни нема да останат, руснаците са най – големият износител на риба в света, ще станат още по – голем и чудничко ще им се подредят нещата.
Сега японският премиер се убива да яде риба по телевизията, ама колкото цел Китай едва ли ще изяде. Апна, каквото апна, ръга с некакви клечки и и вика, безопасна е. Чекай малко селски, това не е цианкалий, това е радиация, купонът се развива малко по – мудничко. Я прескочи и поразпитай в Хирошима и Нагазаки! Джапанките верно си мислят, че сме правени по трудово.
Нищо чудно скоро да видим по нашите магазини екзотични риби на достъпни цени. Ние що радоиактивна салата сме изяли, та ще ни плашат с тритий! Ми то си е водород, но с повечко протони, кой ще ти брои, те са толкова ситни. Е, ще имаме повечко пръсти, а късметлиите повечко глави. Мен една не ме слуша, какво ли щеше да е, ако бяха две – три? Нейсе, запуши я, както казва Бай Ганьо.

В Деня на католическата младеж, папа Франциск се обърна към младите католици в Санкт Петербург по видеовръзка. В речта си каза буквално: Не забравяйте че сте наследници на велика империя, на Петър Първи и Екатерина Велика, на велика просветена култура и огромната човечност на Матушка Русия. Благодаря ви, че ви има!
Папата бе, Папата ги приказва тия неща и веднага улете в сайта „Миротворец“. Не плахуй ся, другарю Папа, питай нашите специалисти, нищо страшно няма в тоя сайт! Някой ден, като отидеш в по – добрия свят, ще ти задраскат снимчицата с две черти и ще сложат лайкове с коментари за майка ти. Дай да не издребняваме!

На Макрон некой му каза да млъква с тоя Нигер и той наду бузи. Вика, ако стане такъв преврат в Румъния, или България пак ли да си трая? Пич, с Румъния си имаш приказка, ама ние сме си американска колония, ти къде се вреш? У нас преврати не стават, нас ни освобождават, най – често руснаците. Така че, глей си масата и бери акъл, да не береш ядове!
Докато Мими ревеше на чужди гробища, направиха преврат и в Габон. Ако реша да правя политически кючек, като на оня брачед от Кнежъ, би звучал приблизително така: Докат рева Макроня на микрофоня, се дигна Габоня и в ряката отиде коня. Припев: тоя оня, тоя оня, ебрее, надуй ми саксофоня. Не е кой знае какво, но за без пари – толкоз. Не че ако някой ми даде пари, ще излея потресаваща лирика, няма да се лъжем.
Досегашният президент на Габон се казва Бонго и фамилията му демократично управлява страната от 53 години. Изглежда на габонците им доскуча тая семейна демокрация и му направиха бамбуча, така викат у Африка на пуча. Другаде го знаят като цветна революция, или майдан, а ние му викаме „кой не скача е червен“.
Богата страна е Габон, с излаз на Атлантическия океан, два пъти и половина България с наполовина население. Висока детска смъртност, ниска продължителност на живота, страшно социално неравенство. Дали виждам прилика с България? Не, ние нямаме излаз на Атлантическия океан.

Тери Гоу обяви, че се включва в президентските избори в Тайван догодина. Той е председател на борда на директорите на Hon Hai Precision, компанията собственик на Foxconn, а Foxconn са производителите на iPhone на Apple. С две думи, най – големият производител на чипове в света. Същите чипове, дето ги слагат в немските перални, а после руснаците ги вадят и правят аркети. Така разправя Урсула фон Дер Лайен, кой съм аз да оспорвам!
Милиардер човек е Тери, ще се включва където си иска.Срещу него стои абсолютно пролибералната Демократична прогресивна партия.
Бре, да му се не види! Нашите са само демократични, а тия са и прогресивни. Обаче са като правени от един ху … художник. Продажна паплач, ненавиждаща народа си и готова на всичко за пари. И тия ли се канят да избягат на собствени острови, бах толкова острови! Ще станат доста нагъсто, а и езиковата бариера ще е сериозна, щото на Кире англиският му е като българския, тоест малко по – добър от китайския, а Буци принципно е монолингвист. Е, ако не броим „конграчулейшън“ и „парлео франсе“ /запазвам автентичното произношение/. Прост, прост, ама колко години вече ни клати, не ми се мисли какво щеше да е, ако беше умен.
На Тери Гоу вече му викат тайванския Доналд Тръмп, а той обещава да осигури в региона поне 50 години мир, ако го изберат. Лично аз ще му стискам палци, ние милиардерите трябва да се подкрепяме. Обаче пари нема да му пращам, стиснат съм.

Следващата година се очертава изключително интересна, задават се ключови избори. В САЩ, Русия, Тайван, Украйна и шансът на неолибералите да изтекат в канала е огромен.
Защото като свържеш точките се получава интригуваща картинка на нов свят на равноправно партньорство между страните, без санкции и силово налагане на собствени интереси. Не, не съм употребил никакви вещества, просто много ми се иска и много вярвам в здравия разум на човека. Мамка му, то па не може да е само лошо! Животът е като клавиатура на пиано – бяло, черно, бяло, черно и накрая дървен капак. Надявам се нашата мелодия да е красива и дълга, а капакът да е далече, далече …
В края на деня ще си налея едно питие за отминалия август, неделята на сезоните, краят на отминаващия уикенд на лятото. И те обхваща тиха, светла тъга, и знаеш, че всичко ще бъде наред, а понякога дори хубаво. Сега по машините, а довечера – наздраве!