Connect with us

ИНТРИГИ

Киро простото се моли по медиите да му се обади любовта му

  • Телефонен разговор решава съдбата на „сглобката“
  • Борисов отправи сериозни критики към ППДБ, Петков поиска да не си говорят през медиите
  • Парите за пътища – проблем

Каква ще е съдбата на “сглобката” в управлението между ГЕРБ-СДС и ППДБ ще се решава на разговори между Бойко Борисов и Кирил Петков, ако лидерът на ГЕРБ се обади на съпредседателя на ПП. Това се разбра от думите на Кирил Петков, който вчера призова Борисов да му звънни, ако иска да си поговорят.

Коментарът дойде, след като в събота лидерът на ГЕРБ отправи сериозни критики към ППДБ. Борисов заяви, че “сглобката” може да бъде счупена още преди ротацията, заради кадровите промени, които прави кабинетът и че подкрепя 36 депутати, които да управляват. “Ние подкрепяме 36 депутати от партията на промяната, те управляват на 100%, изключвам външното министерство”, посочи Борисов.

По думите му упреците към управлението са много. “Вътрешният министър заслужава да бъде питан защо смени и кой го накара да смени ръководители на областни структури. Еднолично партията на промяната поголовно подменя всичко само с нейни кадри, без да се коментира. Ако това е сглобката, не виждам как ще продължим да участваме”, каза още Бойко Борисов.

Той добави, че се сменят бордовете на тотото, на Държавната консолидационна компания и ръководствата на много други структури. Бившият премиер подчерта, че са приели бюджета, тръгнала е съдебната реформа, но промените хората не ги виждат.

Той отново засегна и темата с миграцията и ежедневното хващане на мигранти у нас.

“Ще видим как ще продължим да участваме в тази сглобка”, посочи Борисов.

“Това, което искам да кажа на Борисов, е – първо, ако иска да си говорим, може винаги да се обади, а не да си говорим през медиите. Надявам се в първите дни на септември да продължим комуникацията”, каза Петков вчера в отговор на думите на лидера на ГЕРБ за нуждата от лидерска среща.

“Много ме притеснява, че миналия път, когато правителството падна, беше главно заради поръчките за ремонт на пътищата. Ние искахме да ги пуснем напълно прозрачно – парите да отиват за ремонт, а не в чували. Това, което в момента се случва, е министър Цеков пуска отново поръчките по най-прозрачния начин електронно и на най-ниска цена. И сега въпросът ще бъде, дали същите икономически интереси, които свалиха миналото правителство, ще започнат да клатят и сегашното? Защото знам, че става дума за стотици милиони и най-вече за честното строителство”, каза Петков в Благоевград.

Той коментира още, че наследникът на Иван Гешев – Борислав Сарафов няма никакъв принос за противодействието на корупцията. По думите му истинската промяна ще се случи със законите от ПВУ и необходимите реформи за влизането на страната в Шенген.

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА