Connect with us

КОСМОС

Легендата за кухата Земя може да се окаже добре укривана истина. Ето защо

Едмънд Халей, английски астроном и математик, е първият който изчислил орбитата на комета по-късно наречена на негово име. Той вярвал, че Земята е куха черупка.

Според него тя е около петстотин мили дебела

с две вътрешни концентрични обвивки. А най-вътрешно ядро съответно е с диаметъра на планетите Венера, Марс и Меркурий.

Черупките били разделени от атмосфера и всяка от тях имала свои собствени магнитни полюси. Сферите се въртели с различна скорост.

Той предположил, че всяка сфера е в състояние да поддържа живот. Защото всяка сфера е обляна със светлина от атмосферата. Тази светлина изпълва всяко от вътрешните пространства.

Леонард Ойлер е швейцарски математик и физик

Създал е голяма част от съвременната математическа терминология, бройната система и по-специално идеята за математическа функция.
Той се смята за един от най-великите математици на всички времена и има около хиляда публикации.

Вместо концентричните обвивки на вътрешната Земята, Ойлер предположил, че Земята е напълно куха. Според него тя има централно слънце с диаметър шестстотин мили.

В кухата вътрешност може да бъде достигнато чрез дупки в Северния и Южния полюси.

Но, ако те съществуват и до днес са блокирани от Google Earth. Ойлер предположил, че централното Слънце създава условия за живот за напредналите цивилизации, които са живели там.

Още през 1818 година

инженерът и офицер от армията Джон Клийвс Саймс се обръща към Американския Конгрес с молба да финансира експедиция по търсене на проход във вътрешността на Земята.

Той пише: „До целия свят. Заявявам, че Земята е куха и обитаема отвътре. Тя се състои от няколко твърди концентрични сфери, поместени една в друга и има отвори на полюсите от 12° до 16°.

Необходими са ми сто смели другари, за да тръгна от Сибир в края на лятото със северни елени и шейни. Обещавам, че ще намерим топли и богати земи, изобилстващи от полезни изкопаеми и животни. А може би и хора.

Наемам се да докажа истинността на това изказване и съм готов да изследвам вътрешността на Земята, ако ми помогнат институциите.“
Саймс се опитал да осигури финансиране
на експедиция до Антарктика за търсене на дупката в центъра на Земята.

Но не му е предоставено разрешение. Години по-късно генерал Бърд ще проведе такава експедиция.

Установените факти изненадват американските военни. Веднага след това е забранено да се навлиза навътре в ледения континент.