Connect with us

КОНСПИРАЦИЯ

Поляците пощуряха! Руска ракета нахлула в Полша, огледала се, видяла, че е сбъркала … и се върнала!

Полша: Руска ракета навлeзе във въздушното ни пространство и след 3 мин. се върна в Украйна

Началникът на Генералния щаб на полските въоръжени сили генерал Вислав Кукула твърди, че руска ракета е навлязла във въздушното пространство на страната от Украйна, съобщи вестник Gazeta Wyborcza.

„Всичко показва, че руска ракета е нахлула в полското въздушно пространство, ние я наблюдавахме на радара и [тя] напусна въздушното ни пространство“, заяви пред репортери началникът на полския генерален щаб Вислав Кукула.

Полските военни поsрани от страх вдигнали самолети, за да прехванат и свалят ракета, която е нарушила въздушното пространство от територията на Украйна, но не са успeли да го направят навреме, тя избягала, заяви полският военен оперативен командир Мачей Клиш.

„Изпратихме сили, самолети, които трябваше да я прехванат и ако е необходимо, да я свалят. Но времето на престоя й в Полша, както и естеството на маневрирането й, направиха това невъзможно. Следователно ракетата напусна територията на Полша“, каза Клиш пред репортери.

От пресконференцията след срещата в Бюрото за национална сигурност на Полша стана ясно, че ракетата е влязла в страната около 7 часа сутринта и е летяла 3 минути на разстояние 40 км., след което е изчезнала от радара.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?