Connect with us

КОНСПИРАЦИЯ

Наглия неофашист Тагарински плащал на кухи фирми милиони за утилизация по неизпълними договори

Извършена проверка от “Възраждане” установи нанесени щети за милиони в Министерството на отбраната, през годините, чрез сключването на неизпълними договори за утилизация на боеприпаси с изтекъл срок на годност, сигнализираха медиите от пресцентъра на партията.

Каква е схемата? Чрез поредица от писмени въпроси от народния представител Петър Петров и изискани от него документи, предоставени от ведомството става ясно, че в края на 2008г.

Министерството е превело 15 милиона лева на своето дъщерно дружество „ТЕРЕМ“. То от своя страна е превъзложило тази сложна дейност на свои дъщерни дружества, в нарушение на разпоредбите на договора и без да има право на това, като е разпределило общо 8 милиона лева между тях.

Едно от тези дружества от комплекса „ТЕРЕМ“ – „Терем-Ивайло“ ЕООД, тъй като също не е разполагало с никаква възможност да изпълни договора, който е сключило незаконосъобразно, също превъзлага дейностите по утилизация на устройства за авиационно поразяване (различни видове ракети) на частна фирма.

Тя обаче не е имала към тази дата нито лиценз за утилизация, нито реални възможности да извърши такава дейност.

Държавното „Терем-Ивайло“ обаче въпреки това в началото на 2009г. е превело на тази фирма авансова сума от 4 123 000 лева, срещу което е получило една хвърчаща запис на заповед като гаранция за тази сума“, пояснават от Възраждане.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?