Connect with us

БЪЛГАРИЯ

Тъпо комсомолче (от герп) лъже без да му мигне окото!

КОИ СА ЛЪЖЦИТЕ ?
Зам.-министърът на външните работи Георги Георгиев излъга на пресконференция пред журналисти в партийната централа на ГЕРБ, че позицията, изразена от двама американски сенатори за положението с корупцията в България, не е официална, а представлява изразено лично мнение.
„Това е една разпечатка, която направихме от официалната страница на Сената. Тук позиция на сенатори, официална, изразена чрез институцията, не открихме. Това е самото изявление, направено от личен профил. То не ангажира Сената, не ангажира институцията, не ангажира по никакъв начин официално изразено мнение или становище от американската държава, или неин отговор“, каза Георг Георгиев, показвайки разпечатки.
Също така той внуши, че зад позицията на сенаторите стои бившият зам.-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов, който наскоро замина за Щатите: „Дали пък не лъха на лобизъм, който идва по линия на различни републиканци за България, хора, наскоро върнали се от трансатлантическо пътешествие.“
Твърденията на Георгиев всъщност са лъжа, тъй като на сайта на Комисията по външна политика към Сената на САЩ е публикувана обща позиция, подписана от председателя на комисията Боб Менендес, демократ от Ню Джърси, и най-старшия републиканец в комисията – Джим Риш от Айдахо. Освен това обръщението е и на сайта на Посолството на САЩ в България.
В същото време Георг Георгиев обвини президента, че борави с лъжи в случая с острата критика от Щатите. „Президентът Радев лъже изключително брутално и безцеремонно“, изригна зам.-министърът. Той обвини Радев, че се е включил в предизборната надпревара за парламента. „Тук интересният въпрос е на чия страна той вдигна юмрука, удари рамо и се впусна в борбата – дали на БСП, дали на Отрови се, извинявайте, Изправи се.БГ, дали на хора, на които симпатизира, намиращи се зад граница, в топлите страни“, опита се да прозвучи язвително Георгиев.
Думите му бяха подкрепени и от бившия външнен министър и кандидат-депутат Даниел Митов: „Аз смея да твърдя, че човек като президента Радев, който нито един път не е бил канен на официално посещение в Съединените щати и който очевидно не познава институционалните взаимоотношения в Съединените щати, едва ли е в правото си да прави коментарите, които направи днес“.