Connect with us

БЪЛГАРИЯ

Васил Терзиев положи клетва като кмет

Новият кмет на София Васил Терзиев положи клетва. Предстои членовете на градския парламент да изберат и новия председател на Столичния общински съвет, предаде БНТ.

„Местният парламент на най-големия град на България може и трябва да бъде пример за приемането на решения с консенсус за възхода на София и на нейните жители. Вярвам, че местната изпълнителна власт в лицето на Васил Терзиев и неговия екип може и ще бъде пример за честност и почтеност на хората. В 21-ви век, когато изкуственият интелект навлиза се повече и повече, повече от актуален е девизът „Расте, но не старее!“. И нека никога не забравяме, че най-важен е човекът и неговия просперитет„, каза областният управител Вяра Тодева.

Първото заседание на Столичния общински съвет се председателства от най-възрастния общински съветник Грети Стефанова от „Продължаваме Промяната-Демократична България-Спаси София“.

В новия градски парламент на София влизат седем политически формации.

Най-много съветници – 23-ма, имат „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България (Спаси София)“. ГЕРБ-СДС са с 14. „БСП за България“ – девет, „Възраждане“ – осем, КОД и ИТН вкарват по трима свои представители в местния парламент, а ВМРО – БНД – един.

Първо заседание ще проведат и новите общински съвети на Варна, Русе и Видин.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?