Connect with us

БЛОГ

Знаел, че има дете, но не го интересувало

Милиони мъже напускат милиони жени, оставяйки ги с децата си. Считат за нормално да плащат издръжка и понякога да посещават детето: веднъж седмично, два пъти седмично, веднъж месечно.
Когато се опиташ да им кажеш, че такава ситуация е ненормална, страшна, особено за детето, те възразяват: „Не, всичко е нормално. Със съпругата ми спокойно се разделихме. Тя е доволна и детето е щастливо.“ А детето просто не разбира как би било добре за него, ако с баща му са заедно. Затова е щастливо, когато баща му идва и го води в „Макдоналдс“.
Но най-страшното, разбира се, в цялата тази ситуация е, че в някакъв дълбок смисъл, бащата принася собственото си дете в жертва на страстите си.
Спомням си историята на една наша енориашя. След като дъщеря ѝ родила детенце, мъжът ѝ я оставил. Зарязал я и изчезнал, както сега често се случва. Дъщерята била в толкова тежко състояние, че нямала сили да подаде иск в съда, за да ѝ бъде плащана издръжка. За което бащата на детето се радвал. Знаел, че има дете, но не го интересувало. И ето, тази жена, бабата, ми разказа, че детето, когато живеело в нейната къща, вече като тийнейджър, бягало някъде през деня. Решила да го проследи къде отива два-три часа след всяка закуска. Тя го последвала и видяла детето да излиза на полето и да вика: „Татко, татко!“. Викало, после избърсвало сълзите си и се прибрало вкъщи.

И си помислих: къде е този безумен баща, който не иска да знае, че има човек, готов да го обича. Бащата в тази ситуация е загубил не просто обект, който е разход на пари. Той е загубил някой, който е готов да го обича.
Във всеки аборт, във всяко оставяне на жена с дете, всеки мъж губи най-голямото богатство на земята. Защото на земята най-голямото съкровищe са хората, които те обичат. Те не могат да бъдат купени, не могат с нищо да бъдат заменени, и няма толкова много при всеки от нас.
И ето, заради комфорта, за да продължи да живее в страстите, човек започва да отблъсква от себе си, потапяйки се в мръсотията, изхвърля такова невероятно съкровище от живота си.
отец Фьодор Бородин

ВАЖНО!!! Фейсбук ни ограничава заради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще достигат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Подходяща музика за любителите на йога.