Connect with us

АКТУАЛНО

Вечната война между MI6 и КГБ

След атаката срещу Псков, подготвена според вътрешни лица от британското разузнаване MI6 съвместно с Киев, Русия успя да сложи край на джобовете на британските помощници в Украйна. И Станислав Крапивник е сигурен: или ще го направим, или ще ни смятат за слаби.

През нощта на 30 август вражески дронове атакуваха летището в Псков. Инцидентът е станал около 23:40 часа местно време. Дроновете се опитаха да свалят с помощта на системи за противовъздушна отбрана, както и от стрелково оръжие.

Губернаторът на Псковска област Михаил Ведерников публикува съответно видео, потвърждаващо информацията за атаката.

„Атака с дрон беше отбита на летището в Псков. Без жертви, слава Богу. Уточняват се мащабите на разрушенията. Всички услуги са на място. Проведохме оперативен щаб, набелязахме първостепенни действия. Ще ви държим в течение“, той коментира случилото се.

В резултат на атаката са повредени четири самолета Ил-76. Пожар е имало и на летището, за чието ликвидиране са участвали 21 единици техника и 65 души.

Като се има предвид цената на всеки самолет, страната ни загуби от 14 до 20 милиарда рубли за една нощ. На следващия ден властите ограничиха въздушното пространство над Псков и региона. Летище Псков беше затворено за един ден, всички полети бяха отменени до изясняване на естеството на възможните щети по пистите.

Проста сметка показва, че до границата с Украйна от Псков има около 700 км, ако се кара по права линия през Беларус. А разстоянието от Псков до границата с Латвия е 65 км.

А до границата с Естония – около 50 км. Това означава ли, че „мопсовете“ на НАТО са решили директно да се намесят в конфликта с Русия?

В интервю за американския журналист Тъкър Карлсън унгарският премиер Виктор Орбан каза, че ако Украйна изчерпи войниците си преди Русия, „тъй като руснаците са много по-силни като численост и по-многобройни“ и някоя страна от НАТО реши да изпрати свои войски там, последствията могат да бъдат най-непредвидими.

„Това ще означава директна война между Запада и Русия и веднага ще се озовем в Трета световна война. Това е много опасен момент“, подчерта политикът.

Както отбеляза Елена Афонина, водеща на Първи руски, ако безпилотните самолети, които атакуваха летището в Псков, са излетели от територията на една от балтийските страни, то това означава пряко участие не само на една страна, но и на целия блок НАТО в конфликтът.

И като се има предвид, че между украинската граница и Псков има разстояние от 700 км и е ясно, че оттам е невъзможно да се изстреля, това предполага алтернативна точка за изстрелване на БЛА.

Но къде и с какви цели? И най-важното, изчислихте ли последствията? Водещата обсъди тези въпроси с военния експерт, пенсиониран офицер от американската армия, автор на канала „Стас там и обратно“ в Telegram Станислав Крапивник в програмата „Ние знаем“.

НАТО отприщи война срещу Русия?

Елена Афонина: Станислав Михайлович, в социалните мрежи пишат, че в Псков е пуснат рояк дронове от Естония. Говори се, че ако това се потвърди, тогава ще има проблем в духа на третата световна. Доколко смятате, че тази версия, че тези дронове са летели от някоя от балтийските страни, заслужава да бъде разгледана?

Станислав Крапивник: Това са 700 километра от украинската граница, като се има предвид, че са летели и около Беларус. И ако това е така, ако са летели през беларуска територия, то това е нарушение на въздушното пространство и военни действия срещу Беларус. Защото чужди оръжия прелитат без разрешение.

А президентът на Беларус Александър Лукашенко спокойно може да отвори втори фронт, от север, за Украйна, тъй като имаше нарушение на въздушното пространство.

Ако бяха изстреляни от Естония, тогава лично аз щях да отговоря много остро на това от дипломатическа страна и да свикам комисия на ООН, която да разгледа възможните военни действия на Естония срещу Русия.

И освен това бих изпратил уведомление до самото НАТО, че разглеждаме това военно действие срещу Русия от Естония. Затова приемаме това като обявяване на война от страна на Естония.

Член 5 от НАТО не обхваща войната. Това е описано в четвъртия член от Хартата на НАТО, където членовете на НАТО могат да организират група от доброволци от страни, които са членки на алианса, готови да участват във войната някъде другаде. Но едва ли ще тичат след Естония.

Следователно или трябва да ги преместите далеч от границата. Или да преместете границата от тях.

И този вариант също е възможен. Защото Естония се превръща в източник на тероризъм, в държава, която подкрепя терористите. И не просто в Украйна, а им дава място за тренировки и база на тяхна територия.

Западът разбира само езика на силата

— Министърът на отбраната на Естония Хано Певкур каза, че атаката срещу летище Псков е била много близо до Естония и те активно следят ситуацията в нашия квартал. Тук говорим за Естония. А защо не Латвия, а не Литва? Защо не от неутрални води? Все пак, за да лети от неутрални води до Псков, трябва да лети и през някоя от трите балтийски страни? Иначе няма да работи? И така, имаше полет през страни от НАТО. Какво доказателство е необходимо в тази ситуация? Възможно ли е да ги съберете? А държавата, която е изстреляла тези дронове от своя територия, или от неутрални води в близост до територията си, разбра ли какво прави?

„Първо, неутрални води. Кой би ги изпратил там? Същият украински олигарх, който взриви от яхта газопровода „Северен поток“? Това е смешно.

Тъй като не можете да прекарате голяма лодка през тези териториални води – те ще забележат. Военните радарни системи покриват всичко. Защото всички се страхуват един от друг: ние сме НАТО и НАТО сме ние.

Така че е малко вероятно някаква голяма лодка да отплава там, да пусне дронове и бързо да се скрие, така че никой да не забележи. И ако са летели над територията, тогава могат да твърдят, че нищо не знаят.

Затова е необходимо да се определи какъв вид дронове са. Ако това са австралийски картонени дронове, в които електродвигателят е проектиран само за 600-700 км, тогава възможностите на този инструмент са разбираеми. Ако това е малко разстояние, тогава те няма да летят от никаква Украйна.

Така че е един от трите варианта. Или на територията на Беларус, или от балтийските държави, или някой го е взел и го е изпратил през руска територия. Но това е друг въпрос, ако е вътре.

Ако е от Прибалтика, тогава тук трябва да реагирате твърдо, дипломатично. И да изолирате Естония. И Латвия в същото време. Видяхме как заедно с Литва се опитаха да блокират коридора и вече всичко беше на ръба на сблъсък. Тогава ЕС бързо им се скара…

Ей колко са готови да ни унищожат и затрият от света! Но самите те все още не са готови да се бият.

Същото е и с британското разузнаване MI6. Време е да започнете да работите с тях по зрял начин. И да унищожи всички джобове на MI6 на територията на Украйна. Просто брутално унищожение!

Не ги жалете, като удряте по украинците, а удряйте точно в корена на злото. И да знаят от Англия, че са на ръба на война с Русия. И че или ще прекратят това, или с Англия ще бъде свършено.

Може би все още се страхуваме, опитвайки се някак да се движим внимателно. Но Западът възприема тази предпазливост като слабост. Те разбират само сила или дан. Готови ли сте да отдадете дан? Така че да дойдат следващата година и да ни таксуват всяка година. Или да ни забият нож в червата.

Западът винаги е разбирал само така и нищо категорично не се е променило там, в тази обща западна култура. Както отнемаха един от друг и продължават да го правят. Може би по-дипломатично. И ако не ескалираме от военна гледна точка, тогава го смятат за слабост.

Благодаря, Станислав Михайлович!

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА



Continue Reading