Connect with us

ЗОРА ТВ

САЩ смятат, че се държат като супергерой

《Китайското външно министерство осмя седемте „подвига“ на САЩ》

Говорителят на китайското външно министерство Джао Лицзян публикува материал в Twitter, в който сравнява как САЩ и другите страни виждат действията си на международната арена.

В публикацията се показват фотографии от няколко конфликта, в които Вашингтон е участвал пряко. Те включват бомбардировките над Хирошима и Нагасаки, Корейската и Виетнамската война, нахлуването в Ирак и Афганистан, военната кампания в Пакистан и югославския конфликт.

Както отбеляза дипломатът, САЩ смятат, че се държат като супергерой, който спасява света, докато другите страни виждат само унищожения и човешко страдание.

„Всеки трябва да има ясно разбиране кой всъщност е той. И страните също“, пише представителят на външното ведомство.

Говорителят на китайското външно министерство често коментира действията на Съединените щати и други западни страни чрез изображения в личния си акаунт в Twitter. По-рано той посочи неразбирането от страна на Вашингтон на смисъла на израза „международна общност“, нарече САЩ реална заплаха за цялото човечество, а също така осмя думите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за „отбранителния характер“ на алианса.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ