Connect with us

СВЯТ

Женски асоциации искащи равенство между половете, сега се разпищяха, защо имало равенство? Търсят оставката на Шарл Мишел заради „Дивайнгейт“

《Женски асоциации искат оставката на Шарл Мишел заради „Дивайнгейт“, защото не бил кавалер на Родител 2 (1). Първи гафове от тъпата политика на Брюксел.》

Европейски женски асоциации настояват за оставката на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел заради протоколния гаф на срещата с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и президента на Турция Реджеп Таип Ердоган, съобщи Дойче веле.

Фондът за защита на правата на жените (ама нали искаха равинство) и равенство между половете Millenia Foundation инициира петиция, която събра около 4000 подписа от старта си на 8 април до вечерта на 11 април.

В документа са посочени „три сериозни грешки“, направени от Мишел, който седна до Ердоган без да е осигурено кресло за председателката на ЕК.

Така председателят на Европейския съвет нанесе щети на дипломацията, на Европейския съюз, на правата на човека – и конкретно на жените, подчертават авторките.

Според тях, Шарл Мишел е нанесъл оскърбление не само на Урсула фон дер Лайен, но и на всички жени.

Припомняме, при протоколните снимки на 6 април, по време на срещата в Анкара, Ердоган и Мишел седнаха един до друг в двете подготвени кресла, докато Урсула фон дер Лайен остана права и беше поканена да седне на диван, разположен отстрани.

Трето кресло така и не беше донесено. На друг диван срещу председателката на ЕК седна турският външен министър Мевлют Чавушоглу, който е с по-нисък ранг от Урсула фон дер Лайен.