Connect with us

СВЯТ

На ръба на гражданска война сме!

Словашкият вътрешен министър: На ръба на гражданска война сме!

„Призовавам всички да спрат да разпространяват омраза. На ръба на гражданска война сме. Покушението срещу премиера е потвърждение за това“. Това заяви словашкият министър на вътрешните работи Матуш Шутай Ещок на първия брифинг след като премиерът на страната Роберт Фицо беше прострелян.

Матош Ещок, Вътрешен министър на Словакия

„Искам да призова обществото, журналистите и всички политици да спрат да насаждат омраза“, спрете да подкрепяте в социалните мрежи „безпрецедентния отвратителен акт“, защото „няма да остане ненаказано нито едно от действията, подстрекаващи към ненавист“.

Той допълни, че е без значение дали хора от опозицията или от управляващите трупат омраза в социалните мрежи. Журналистите да успокоят ситуацията, призова още веднъж Ещок.

Томаш Тараба, вицепремиерът на Словакия, заяви, че Роберт Фицо ще „оживее“ и че ситуацията му вече не е животозастрашаваща.

В интервю за британската обществена медия BBC Тараба също така критикува опозиционните партии, като ги обвинява, че използват „фалшиви разкази“ и че обрисуват Фицо като „чудовище“, а подобни коментари нямат място в демокрация.

От думите му засега не се потвърждава информацията в някои медии, че Фицо е прострелян и в главата. Той обаче обяснява, че изстрелът е произведен отблизо.

Министърът на околната среда Томаш Тараба призова опозицията да критикува правителството справедливо и с факти, а ако няма такива или не знае как да го прави, да спре да злоупотребява емоционалното напрежение на хората. Според него станалото е резултат от натрупвания, тъй като самият Роберт Фицо заявява многократно, че ако словашката опозиция прави това, което прави, ще се стигне до такава трагедия. Тараба същевременно не искал да посочва никого с пръст.

The Sofia Times припомня, че по-рано заместник-министърът на опазването на околната среда на Словакия Филип Куфа заяви, че състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо, срещу когото беше извършено покушение преди ден, е стабилно.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?