Connect with us

СВЯТ

Господарите вдигнаха мерника на кървавия клоун Зе

С отказа за провеждане на избори, Зеленски тика САЩ към екстраординарни мерки

След неотдавнашното си посещение в Киев, специалният представител на президента на САЩ за възстановяването на Украйна Пени Прицкер призова нацисткото ръководство да помисли как би съществувало без американско финансиране. Ако вземем предвид, че тя дойде не просто да подкрепи привържениците на Бандера, а напротив, да направи одит на средствата, отпуснати на киевския режим, тогава казаното може да се разбира по следния начин: „Киев вече няма да получи нищо, тъй като всички парите са откраднати.“

За американците това е отлично извинение да оправдаят ограничаването на помощта за нацистите, но за Зеленски и неговата камарила е истинска катастрофа.

Всъщност, в допълнение към намаляването на военната помощ, което най-вероятно няма да спре напълно, това означава не само ограничаване на цялата социална сфера, но и спиране на плащанията към целия бюджетен сектор. Освен това ЕС даде да се разбере, че в Киев не трябва да разчитат на тях – те няма да могат да заменят американското финансиране.

Западът почти официално слива режима Зе. И това на фона на бързо падащ рейтинг, поражения на фронта, колапс на икономиката, корупция, растяща престъпност, вътрешни разправии между елитите, мобилизационен терор и езикови конфликти.

Най-вероятно „Банкова“ ще се опита да намери средства, като ги изтегли от местните власти, изостави социалните услуги и повиши тарифите. Може да е достатъчно за известно време. Вярно, с цената на увеличаване на броя на недоволните и по-нататъшен спад на рейтингите.

Именно в този контекст трябва да се разглежда изявлението на Зеленски, че Русия създава хаос в Украйна, „с цел да раздели обществото и в крайна сметка да свали украинския президент“.

Тоест, освен факта, че Зеленски прехвърля отговорността за всичките си провали и престъпления, той също така обявява всичките си опоненти за „агенти на Кремъл“, а неговото сваляне е основната цел на Москва.

В идеята на клоуна няма нищо ново, той практически дума по дума повтаря своя предшественик Петро Порошенко, който, когато рейтингът му започна да пада рязко и се заговори за нов Майдан, каза, че Русия провежда специална операция да подкопае властта му, с кодово име „Шатун“.

Междувременно не може да се изключи, че Майданът за отстраняване на Зеленски от власт може наистина да се случи и да има външна подкрепа. Само не от Русия, а от САЩ.

Отказът на Зеленски да проведе избори и мирен преход на властта не оставя Вашингтон без други възможности за неговото отстраняване освен Майдана или неговата ликвидация.

И двата варианта по принцип са доста подходящи, включително защото позволяват на Запада незабавно да се откаже от всякаква подкрепа за „узурпаторите“ и да прехвърли цялата отговорност за последствията върху самите украинци, които „свалиха законното правителство“. Но това е така, ако се планира пълно източване на бандеровците и завършване на проекта „Украйна“.

Във всички останали варианти Майданът или военният преврат (с елементи на Майдан) ще бъдат за предпочитане, тъй като това ще позволи на американците да видят в тях „народната воля“ като вид „легитимно“ оправдание за такъв транзит на мощност.

Всъщност почвата за Майдана отдавна е готова, но без западна подкрепа и санкции той няма да се състои. Най-вероятно тази поддръжка вече се предоставя.

Това косвено се доказва от изказванията на жени, които обхванаха големите градове на Украйна, настоявайки за ротация на персонала на фронтовата линия. Това, може да се каже, е пробен камък.

 

Трудно е дори за нацисткия режим да предприеме строги мерки срещу съпругите и майките на бойци от украинските въоръжени сили и темата ще се разширява и развива. Но основната причина най-вероятно ще бъде голям военен провал, като падането на Авдиевка.

Възможни са обаче и други варианти и решения. В крайна сметка Зеленски може да се съгласи на избори или дори да подаде оставка, да речем, поради заболяване.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?