Connect with us

СВЯТ

Русия увеличи лавинообразно производството на танкове и боеприпаси

Държавната корпорация Ростех е увеличила производството на танкове седем пъти, а обемите на производство на някои боеприпаси са се увеличили 60 пъти. Това съобщи ръководителят на държавната корпорация Сергей Чемезов в ефир на телевизионния канал „Россия 24“.

„Само за една година производството на танкове се е увеличило седем пъти, лека бронирана техника – БМП, БМП, бронирани машини – с 4,5 пъти, артилерия, РСЗО – с 2,5 пъти, боеприпаси, някои видове продукти – с 60 пъти„, уточни той.

В края на октомври стана известно , че Ростех е предал на руското министерство на отбраната нова партида бойни машини на пехотата БМП-3, оборудвани с комплекс от допълнителна защита от бронирани екрани и противокумулативни решетки.

През септември концернът „Калашников“ обяви откриването на нови обекти за производство на управляеми артилерийски снаряди. Новите съоръжения ще увеличат производството на прецизни боеприпаси.

През август холдингът „Високоточни комплекси“ говори за увеличаване на доставките на бойни машини БМД-4М и бронетранспортьори БТР-МДМ за руските въоръжени сили .

Междувременно, водеща европейска отбранителна компания твърди, че военно-промишленият сектор на Европа ще се нуждае от повече от десетилетие при сегашния темп на производство, за да задоволи нуждите на Киев от артилерийски снаряди.

Журналисти от украинския портал Defense Express анализираха доклад на норвежкия производител на боеприпаси Nammo, според който в момента цяла Европа е в състояние да произвежда около 500 000 артилерийски снаряда годишно. Междувременно търсенето на Украйна е около 600 000 на месец.

Шойгу в отчет: Обещаните на Киев F-16 ще ги свалим до 20 дни

Украйна търпи поражения въпреки доставката на нови оръжия, а обещаните й F-16 ще свършат (ще бъдат свалени) за 20 дни при сегашните темпове на работа на руската противовъздушна отбрана. Това заяви ръководителят на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу по време на конферентна връзка в министерството.

Министърът подчерта, че силите на Киев се изтощават при неуспешни атаки, и говори за обучението на младши специалисти за руската армия и за завършването на северния внос в полза на военните.

ТАСС събра основните тези на речта на Шойгу. Представяме ви ги без съкращения:

За поражението на Киев

„Украинските въоръжени сили правят неуспешни опити да атакуват нашите бойни рапределения в Запорожкото, Донецкото и Херсонското направление. Тези отчаяни действия на противника водят до тежки загуби сред военнослужещите от украинската армия„.

Силите на Киев се изтощават, а украинската армия е деморализирана: „Въпреки доставките на нови видове оръжия на НАТО, киевският режим търпи поражение.“

Руските войски продължават да „водят активна отбрана“ и „напредват, заемайки по-благоприятни линии и позиции“.

За това колко бързо ще свършат самолетите F-16

През последния месец руските сили за противовъздушна отбрана са унищожили повече от 1400 средства за въздушно нападение, включително 37 самолета и шест оперативно-тактически ракети АТАКС.

Като се има предвид това, обещаните на Киев изтребители F-16 няма да издържат дълго: „Това са около 20 дни работа“.

Относно обучението на младши специалисти

Широкото използване на високотехнологични оръжия изисква увеличаване на броя на военния персонал, способен да ги използва ефективно: „Като част от тази задача тази година бяха обучени повече от 93 000 специалисти. Повече от 25 хил. от тях са предназначени за допълнително окомплектоване на войскови групи, както и на новосформирани формирования и военни части„.

Завършване на северния внос

Доставката на товари за частите в Далечния север и други труднодостъпни райони е напълно завършена: „Доставени са над 76 хил. тона храни, облекло и медицинско оборудване, въоръжение, бензин, масла и смазочни материали и котелно гориво.
Отдалечените гарнизони са снабдени с всичко необходимо „за автономно функциониране в продължение на година и половина“.

Военните продължават да отстраняват и щетите, нанесени на околната среда в Арктика – от началото на проекта са извозени над 31 000 тона метален скрап.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?