Connect with us

СВЯТ

Камала Харис: Готова да бъда президент

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис отхвърли въпросите за възрастта на президента Джо Байдън, като заяви в интервю за репортера на телевизия CBS News, че е готова да бъде главнокомандващ, но това няма да е необходимо. „Джо Байдън ще бъде съвсем наред„, каза Харис, попитана за опасенията, че Байдън е твърде стар, за да се кандидатира отново за президент, предава агенция „Ройтерс“.

Байдън, който ще навърши 81 години през ноември и би бил на 82 години в началото на евентуален втори четиригодишен мандат през януари 2025 г. и на 86 години в края му, в случай, че американските гласоподаватели изберат да му доверят управлението на страната си. Неговият водещ опонент, републиканецът Доналд Тръмп, е на 77 години.

Някои републикански кандидати за президент, сред които бившият губернатор на Южна Каролина Ники Хейли, заявиха, че гласът за Байдън в крайна сметка ще бъде глас за Харис. Вицепрезидентът на САЩ, която пътува за среща на върха на азиатските лидери в Ню Делхи, е на посещение в Джакарта, Индонезия.

Попитана дали е готова да поеме президентския пост тя отговори: „Да, готова съм, ако се наложи“. „Но Джо Байдън ще се справи. Нека ви кажа нещо: аз работя с Джо Байдън всеки ден. Противниците ни изпитват нужда да ни атакуват, защото се страхуват, че ще спечелим въз основа на заслугите за работата, която Джо Байдън и аз, и нашата администрация сме свършили„, добави още вицепрезидентът.

Камала Харис каза, че би било „огромна грешка“ ако Северна Корея окаже военна подкрепа на Русия за войната в Украйна. През последните дни официални представители на САЩ предупредиха, че преговорите за доставка на оръжия Северна Корея и Русия напредват активно, а в доклад от тази седмица се казва, че севернокорейският лидер Ким Чен Ун планира да пътува до Русия този месец, за да се срещне с президента Владимир Путин, с който да обсъдят доставката на оръжия за Москва.

„Мисля, че това би било огромна грешка. Идеята, че те ще доставят боеприпаси, е огромна грешка. Също така съм убедена, че това ще доведе до допълнителна изолация както на Русия, така и на Северна Корея“, заяви Харис.

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА