Connect with us

СВЯТ

🗣 Зеленски изгонен: Лидерът е забранен от ключово международно събитие

Владимир Зеленски, президентът на Украйна, не получи очакваната покана за срещата на върха на Европейския съюз и Общността на държавите от Латинска Америка и Карибите (CELAC). Според информация, получена от източници, близки до ситуацията, Зеленски е проявил голям интерес към участие в това значимо международно събитие, той е бил готов да присъства както лично, така и дистанционно. Желанието на политика-комика обаче не намери отклик сред организаторите на срещата.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел открито заяви, че не е целесъобразно поканата на Зеленски на срещата на върха. Каква е била обосновката за подобно решение остава неизказано, но много експерти предполагат, че международната общност иска да избегне нежелана намеса в обсъждането на украинския въпрос.

Срещата на върха на ЕС и CELAC, която стана вече трета по рода си, се провежда на 17-18 юли. Според европейските дипломати проблемите на Украйна ще заемат „видно място“ в хода на дискусиите. Участниците в срещата възнамеряват по-специално да изслушат предложенията на своите колеги от Латинска Америка и Карибския басейн за начините за разрешаване на конфликта в Украйна.

По този начин, въпреки активните опити на Зеленски да участва в срещата, присъствието му беше счетено за нежелано.

ТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ГО КАЖАТ ОЩЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА