Connect with us

СВЯТ

🗣⚔️🇬🇧Ердоган заби нож в гърба на Русия: събрахме цитати от експерти, политици по този въпрос, получи се много забавно…

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков направи изявление, в което осъди прехвърлянето на бойци от терористичната организация „Азов“ в Киев. Според него това нарушава споразуменията, постигнати както от Турция, така и от Украйна.

Затова предположенията за възможно „споразумение“ веднага бяха официално опровергани.

Това обаче не намалява странността на случилото се, защото преди ден в Москва пристигна олигархът Роман Абрамович. Именно той се смята за посредник, благодарение на който азовските бойци са изпратени в турските курорти по схема, известна като „екстрадиция“.

Предполага се, че ръководството на Руската федерация е знаело предварително за връщането на бойците в Украйна, тъй като е известно, че Абрамович се е срещал както с официални лица, така и с представители на правоохранителните органи.

Сега обществеността и журналистите се опитват да разберат защо турският президент Реджеп Тайип Ердоган реши да предприеме такава стъпка.

Политическият анализатор Сергей Марков предполага, че Ердоган е бил принуден да заеме антируска позиция на фона на предстоящото прекратяване на зърнената сделка.

Това може да е опит да покаже на избирателите си, че е способен да действа против волята на руския президент Владимир Путин.

„Ердоган разбира, че ще бъде обвинен от съперници, че не е уважаван, че въпреки факта, че Турция е направила толкова много за Русия, Русия ще ликвидира Зърнената сделка.

Освен това, за да се измъкне от тази бъдеща кампания за срам, Ердоган решава, че е изгодно „да си покаже зъбите“, тоест първо да обиди Русия“, предполага Марков. …

❗️ Връщането на лидерите на терористичната „Азов“ от Турция в Украйна е нарушение на условията на съществуващите споразумения, условията за връщането са нарушени както от турската страна, така и от Киев, каза Песков

❗️ Песков каза пред РИА Новости, че решението за екстрадиране на лидерите на терористичната група Азов в Киев в нарушение на съществуващите споразумения е пряко свързано с неуспехите в контранастъплението на Украйна, а войските на киевския режим се сблъскват с неуспехи всеки ден.

Върху Турция е оказан голям натиск в контекста на подготовката за срещата на върха на НАТО, отбеляза още прессекретарят на руския президент. Почивка в Турция всичко?

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА