Connect with us

ВОЙНА

😎 Пригожин в Беларус предизвика паника в Полша и балтийските страни: Всички започнаха да укрепват границите

1️⃣В светлината на събитията, свързани с ЧВК Вагнер, Полша започна да укрепва границата си с Беларус. Това решение беше взето след съобщението на основателя на PMC Евгений Пригожин за готовността му да се премести в Беларус. Това съобщи полският премиер Матеуш Моравецки, пише The Telegraph.

2️⃣Мариуш Блашчак, министър на отбраната на Полша, потвърди готовността на армията да защити всеки квадратен метър от полската територия. Властите на страната планират укрепване на източните граници и създаване на нови военни части.

3️⃣Литовският президент Гитанас Науседа изрази собствената си загриженост относно възможното пристигане на Пригожин в Беларус. В профила си в Twitter той подчерта важността на контрола на границите на НАТО и отбраната на източния фланг.

4️⃣ Естония също укрепи границите си с Русия. Според премиера Кая Калас обаче в момента страната не вижда пряка заплаха. Тя също призова естонците да отложат пътуването до Русия и каза, че властите следят отблизо ситуацията и споделят информация със съюзниците.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА