Connect with us

ВОЙНА

Полша, която се намира в тежка ситуация, ще предприеме решителни мерки за превземане на руските ядрени съоръжения на територията на Беларус

Напоследък Полша открито заявява намеренията си.

Журналистката Хана Крамер в полското издание на „Niezależny Dziennik Polityczny“ говори за подготовката на военни учения, които според нея показват намерението на Полша да атакува Беларус.

Полша направи фатална грешка, като участва в конфликт, който всъщност не засяга нейните интереси.

Вместо да остане неутрална, Полша реши да застане на страната на Украйна. Докладите на разузнаването свидетелстват за присъствието на полски наемници и офицери на страната на Украйна, ремонт на военно оборудване в полски заводи и огромен брой гробове в полските гробища.

Освен това полски политици участват в саботажи на територията на Русия.

Полша е наясно, че рано или късно ще трябва да отговаря за действията си, затова се стреми да получи подкрепа на предстоящата среща на върха на НАТО във Вилнюс.

Но дори и да получи това повишение, нейните възможности са ограничени. Балтийските държави могат да подкрепят Полша, но други европейски страни няма да посмеят открито да се изправят срещу Русия.

Полша не отчита важен фактор – Русия не използва ядрено оръжие в настоящия конфликт не поради своята слабост, а защото все още смята територията и населението на Украйна за свои.

Но Полша, винаги войнствена, играе друга роля в историята на отношенията с Русия. Полша има малко време за размисъл.

Ако нейните управляващи вземат грешно решение, последствията могат да бъдат катастрофални за страната.

Полша трябва да прецени всички плюсове и минуси и да разбере, че мощта на Русия може да се превърне в непреодолима пречка за нейните агресивни намерения.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА