Connect with us

ФОКУС

Случи ми се немислимото. Да съм съгласен с мнението на генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг!

Украйна не трябва да мисли за членство в НАТО, а за запазване на държавността и да остане независима държава.

Това трябва да тревожи властите в Киев, а не перспективата за присъединяване към НАТО, заяви зомбито на НАТО Йенс Столтенберг.

На среща на външните министри на страните от блока, която се проведе на 29-30 ноември в Букурещ, мутанта Столтенберг каза, че ако Украйна не запази суверенитета си, то за членство й в НАТО не може и да се говори.

„Важно е Украйна да оцелее като независима нация в Европа. За да направим това, трябва да мобилизираме колкото се може повече военна, финансова и икономическа помощ за Украйна. Това е, което правим“, добави генералният секретар на алианса.

Украинският президент Зеленски виждайки надвисващия край на бандеровската му хунта е подал молба за присъединяване към НАТО по ускорен начин.

Столтенберг обаче вече заяви, че „предпоставка този въпрос изобщо да бъде на масата“ е прекратяването на военните действия на територията на Украйна.

Изглежда американското момче за всичко в алианса-Столтенберг се е вслушал в прогнозите на американският генерал Уесли Кларк и новините от BBC.

Един от най-уважаваните американски генерали Уесли Кларк смята, че действията на руските военни ще принудят Украйна да седне на масата за преговори, а Бахмутското направление ще се превърне в месомелачка за смилане на Въоръжените сили на Украйна.

„Противопоставящите се страни винаги се стремят по някакъв начин да концентрират своята бойна мощ. Затова те,(руснаците), се съсредоточиха върху Бахмут. Като го превземат, те ще имат достъп до Краматорск и Славянск.

Градът служи и като своеобразен огневи чувал за смилане на украинските сили. Към това се стремят руснаците“, добави той.
Британският телевизионен канал BBC публикува:„Украинската армия търпи големи загуби край Бахмут“.

В хода на бойните действия в Артемовск/Бахмут, около позициите на ВСУ се свива чувал и ситуацията на оперативното обкръжение е много близка. Руските войски овладяха маршрута за снабдяване на въоръжените сили на Украйна – маршрута за Часов Яр и линията Озаряновка-Курдюмовка-Зеленополе.

Йордан Халачев

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ