Connect with us

ФОКУС

Да, ще бъде „катастрофа“ и това ще бъде катастрофа за САЩ!

Дейвид Харис, изп. директор на някакъв дрън-дрън „Американския еврейски комитет“, на гости в „120 минути“ по лакейската БТВ, коментира днешната енергийна ситуация.

„Трябва силно политическо лидерство, за да се обясни на хората, че е възможно да се излезе на ринга, да се хвърли бялата кърпа и да се предадем на Путин! Това обаче ще бъде катастрофа!“

Прав е г-н Харис, когато казва, че ако Западът приеме правилата на Путин за търговия с газ и петрол това ще е катастрофа. Като всеки умен политик обаче, той не се изказва докрай. Да, ще бъде „катастрофа“ и това ще бъде катастрофа за САЩ!

В какво се състои, впрочем, голямата битка? За „диверсификация“? Не е, защото диверсификацията означава да увеличаваш източниците, а не да ги намаляваш! Търговска ненадеждност на Русия? Не е, защото Русия е предвидим и коректен бизнес партньор! Тези, които твърдят обратното силно се затрудняват да дадат примери в полза на своите внушения!

Големият страх е рублата да не се превърне в „петрорубла“. Ако Западът приеме търговията с газ и петрол да минава през рублата, това означава превръщането на рублата в силна, търговски и геополитически незаобиколима валута. Знаем как доларът се превърна в доминиращата световна валута, която САЩ спокойно може да си печата и да разхвърля на целия свят своята инфлация! Това стана в момента, в който търговията с петрол стана изключително през долара. Тогава, когато доларът се превърна в „петродолар“.Същите апетити за световна мощ има и еврото.

Ако Русия наложи търговията с нейните енергоизточници да се извършва през рублата, край на господството на долара!

Което пък означава край на господството на самите САЩ. Всички останали приказки, които слушате, са за наивници!

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ФАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАНИЦА, ДОМ

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА