Connect with us

КОНСПИРАЦИЯ

Русия и Западните служби (за пред хората Украйна) си размениха остри предупреждения

Русия и Западните служби (за пред хората Украйна) си размениха остри предупреждения. Киев е решен да вземе населението на Крим като заложник, а Дмитрий Медведев междувременно напомня, че използването на ядрен арсенал не е някакво строго табу. Развръзката ще бъде неочаквана. Андрей Пинчук и Ян Гагин споделиха своите прогнози.

Степента на конфликтност – поне в информационното пространство – се повиши значително. И така, Русия и Западните служби (за пред хората Украйна) си размениха остри предупреждения, обърна внимание в ефира на предаването „Цариград. Главното“ икономическият наблюдател на Първи руски Юрий Пронко.

Говорителите на Западните служби в Киев заплашват да вземат Крим за заложник, като разположат ракетни установки близо до границите на полуострова. Този план беше нареден на властите на площада с директора на ЦРУ Уилям Бърнс.

Междувременно заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев не изключи използването на ядрени оръжия, като подчерта, че използването им не е някакво най-строго табу.

Освен това в Западните служби са изнервениха от още една потенциална опасност, а именно заради частите на Вагнер, които са се установили в Беларус и сега представляват заплаха на север от Незалежная.

Безпокойството на киевския режим се споделя от близките страни от НАТО – Полша и Литва. Това е подкрепено и от неочаквано съобщение на основателя на ЧВК Евгений Пригожин, който обеща „нови победи на фронта“.

Водещият на Цариград разговаря с първия министър на държавната сигурност на ДНР, доктор на политическите науки, Героя на ДНР Андрей Пинчук и съветника на ръководителя на ДНР Ян Гагин за това до какво може да доведе ескалацията на конфликта.

Киев се страхува не напразно

Първият от експертите за първи път засегна темата за вагнеровците. Той отбеляза, че във всеки случай те няма да се изпарят, някои от тях например ще сключат договори с руското министерство на отбраната и ще продължат да участват в СВО, както президентът Владимир Путин заяви по-рано:

„А какво ще правят тези, които заминават за Беларус, дали да атакуват Киев, дали да отидат, да речем, в балтийските страни или просто да се занимават с търговска дейност, е открит въпрос.“

„Пригожин е човек, пълен с информация, така че понякога има нужда да прави толкова смислени изявления. Но ще видим какво ще стане накрая“, заяви той.

Събеседникът на „Първи руски“ наистина не изключва възможността част от ЧВК „Вагнер“, която се премести в Беларус, внезапно да тръгне на нов поход, но вече в украинската столица:

„Не Пригожин взема подобни решения. „Вагнер“, както всяка друга военна част, беше, е и ще бъде инструмент за изпълнение на военно-политически задачи“, каза експертът.

„Следователно, ако политическото и военното ръководство на Русия вземе такова решение, то тази ЧВК, не се съмнявам, ще реализира целта си“, заяви той.

Ескалацията може да доведе до преговори

Що се отнася до твърденията за ядрена война, развръзката може да се окаже неочаквана. Пинчук смята, че зад заплашителната размяна на реплики всъщност се крие взаимна покана за диалог. Според него страните сега тепърва формират преговорната риторика, опитвайки се да заемат най-изгодната позиция:

Украйна прави това чрез натиск върху Крим, а Медведев – чрез демонстриране на ядрен потенциал.

Експертът обърна внимание и кога точно заместник-началникът на руския Съвет за сигурност направи това изявление и това се случи малко след завръщането му от Оман:

„Дмитрий Анатолиевич явно не се припичаше на слънце там. Но мисля, че резултатите от посещението му няма да бъдат обявени никъде“.

„Какви преговори е водил и с кого, засега няма да кажат. Затова са зад кадър. Но това изявление трябва да се разглежда в контекста на проведените там разговори“, добави той.

Зеленски моли

Ян Гагин на свой ред оцени високо плана за пробив към Крим, който беше представен на Бърнс в Киев. Събеседникът на Цариград посочи, че противникът е забравил да вземе предвид редица фундаментални фактори, които правят изпълнението на плана невъзможно:

„Първо, не трябва да отписвате Черноморския флот, който е въоръжен с доста сериозни ракети. Преди това са нанасяли удари в цяла Украйна“, заяви той.

„Второ, няма нужда да отписваме нашите стратегически ракетни сили. И трето, не е необходимо да се отписва възможността Русия да използва тактическо ядрено оръжие. Опитваме се да го избегнем, но дали самият [украинският президент Владимир] Зеленски иска да ни принуди да направим това?“

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА