Connect with us

АНАЛИЗИ

Дълбоко корумпирано правосъдие

и произвола чрез „вътрешното убеждение на съдии и прокурори“
.
Една съдийка от Стара Загора пуснала един садист на свобода – под гаранция, сякаш неосъзнала обществената опасност от това чудовище и по „вътрешна убеденост“.
❗Въобще не е изключение!
✔Ето ви например и една друга съдийка – Зорница Езекиева от Софийския районен съд с отсъжданията й, които са Шериат и нямат нищо общо със закона, обективността, обществените норми и грижата за природата, която остава все по-малко.
(цитат):
„За приемането на такова решение не е необходимо единодушие, поради което за законосъобразността на същото е без значение дали ищцата е гласувала с „въздържал се“ или не, тъй като и в двата случая би било налице мнозинство от присъстващите. Дори в действителност ищцата, чрез своя представител, да е гласувала с „против“, това не би довело до незаконосъобразност на атакуваното решение.”
Значи ако се фалшифицират Решения и се фалшифицира протокол за тях, това е без значение, понеже мнозинството се е произнесло за това фалишифициране.
Ето ви и друг такъв бисер, пак от същата съдийка Зорница Езекиева:
„Ирелевантно (бел. : странично, несъществено) за законосъобразността на това решение е обстоятелството, дали е имало административно разрешение за отсичане на дървото.”
Значи група самозабравили се граждани се събрали, че дори и гласували да секат и кастрят дървета, вкл. канадски ели по двадесетина метри високи – на по близо 40 години.
Извършили го в чужда собственост –земята е на Столичната община, в нарушение на Закона за устройството и застрояването на Столичната община, в нарушение на Наредба 1 за опазване на зелените площи и растителността на съответното министерство, в нарушение на Наредба на столичната община…
И когато друг гражданин – в случая съм аз, повдигне въпроса в съда, съдията Зорница Езекиева, на която не й пука за законите, започва да се уповава на „вътрешното си убеждение”. Вместо да отсъди срещу нарушителите, като следствие с нейното Решение аз трябва, понеже съм виновен, че съм потърсил съда, да платя 266,66 лева. Да ги платя, понеже този съд ме е пратил по дяволите и е уважил прегазващите закона. Така бях осъден като грижещ се за законността, за правилата, за природата в тази страна.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
🔴За мен съдии и прокурори с такъв манталитет – само „вътрешното убеждение“ въобще нямат място в правосъдната ни система! Но за политиците ни и държавниците ни, които не реформират истински системата, за самите прокурори и съдии това „вътрешно убеждение” е като „хляб насъщни”.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Обръщам се и към Борис Бонев от „Спаси София” – аз не вярвам, че ще се размърда и Столичната община. Случаят е налице – ще ви предоставя данните и снимковия материал, стига да го поискате. Вие като общински съветник имате пълна възможност, а и задължение поне административно да бъдат наказани съответните лица. За поука на други такива „мераклии” да газят закон и природа, макар и насърчавани по този начин от съда.
********
.
Пиша това, защото винаги съм бил в несъгласие с ПП-ДБ. Подготвям и пост и становище с мои идеи за реформата в правосъдната система и затова този месец рядко е появявам в профила ми, а и още десетина дни.
––––––––––––––––––––––––––––––––––
Съдебната реформа не е само и единствено в Прокуратурата. Промените в Прокуратурата са нейното начало, но същността й е съда. Защото над Прокуратурата все пак съществува орган, която да я контролира – съда. Но над съда няма никой освен Господ, като се изразяваше навремето един вече пенсионирал се бивш най-върховен магистрат.
Ограничаването на реформата до Прокуратурата означава само едно: пременил се Илия – все в тия.
–––––––––––––––––––––––––––––––––
Защото не може в Гражданския процесуален кодекс да е записано, че
цитат:
(чл.5) „съдът разглежда и решава делата според точния смисъл на законите, а когато те са непълни, неясни или противоречиви – според общия им разум. При липса на закон съдът основава решението си на основните начала на правото, обичая и морала.”
❗Този текст е противоконституционен.
💥Съдиите нямат право да се произнасят дали законите са неясни или непълни.
Само Конституционният съд има това право и задължение.
💥Съдиите не може заради противоречива съдебна практика да откажат да прилагат законите и да въвеждат и отсъждат, сякаш България е Шериат. Това право и задължение да прецизират съдебната практика е дадено единствено на върховните съдилища.
–––––––––––––––––––––––––––––––––
Например как ви звучи този текст от гражданския Кодекс?
(цитат) „Чл. 12. Съдът преценява всички доказателства по делото и доводите на страните по вътрешно убеждение.”
Изразът „според законите и правните норми” отсъства в него.
––––––––––––––––––––––––––––––––––
По вътрешно убеждение една съдийка от Стара Загора пуска на свобода един садист.
По вътрешно убеждение една съдийка от София отрича законите и отказва да ги приложи.
Вече на няколко пъти през тези години съм повдигал въпроса за безумията с подобни текстове в Наказателния кодекс и за Шериата в съдийското съсловие.
.
❗❗❗Сега го повдигам и за гражданския кодекс и за действията на съдиите.
.
Наскоро (декември мин. г.) във връзка с мой сигнал напусна поста си г-н Давид Лоран – главен изпълнителен директор на международната голяма финансова група „БНП Париба пърсънъл файнънс”. През март т.г. френската прокурата с разрешение на съда и френските органи по сигурността обискираха централата й в Париж.
Това е трети главен изпълнителен президент на трета поред голяма международна корпорация, (в този случай банково-финансова), който си отива след мое разследване.
Но у нас – нищо за прането на пари.
Ах, все пак има нещо – съпругата ми (също както мен за дърветата) беше осъдена на първа инстанция от съдия Ели Атанасова от СРС за 1000 лева за банкова карта. Осъдена за изтеглената сума от неизвестен и непосочен и досега банкомат и без наличен видеозапис от него, осъдена за неподписан от нея договор за банкова карта, осъдена за неполучена от нея банкова карта. Осъдена за тази карта, издадена от регистрираното у нас като търговец българско „БНП Париба Пърсънъл Файнънс” ЕАД с ЕИК 130697606 – собственост на френското. Издадена е в качеството му на лице-търговец с прекратен още тогава лиценз от БНБ за банкова и кредитна дейност, а няколко месеца по-късно – и прекратен търговец в Търговския регистър.
Апропо, дълги години БНБ водеше това дружество като банка на сайта си въпреки че никога не е било такова.
Осъдена е при представен на съда от мен втори също такъв фалшив договор с абсолютно същите данни и за абсолютно същата банкова карта, също невръчена. Създаден няколко месеца по-късно от първия и също така неподписан от получател, макар че е посочено нейното име. Може би има и трети такъв на нейно име, но се втурнах да проверявам цялата кредитна и картобанкова развита дейност от фирмата по случаи с други граждани, след което сигнализирах съответните институции.
❗❗❗ Установих, че над хиляда души са осъдени противоправно по абсолютно същия казус в различни съдилища у нас – районни, окръжни, че дори и Върховния касационен съд. ❗❗❗
Господи!!!
Съпругата ми ли го отнесе заради разкритията ми в света и в България? – Да!
Реагираха ли институциите у нас на разкритията ми? – Не!
За разлика у нас в онази Европа, към която се стремим, реагираха. Въпреки че става дума за банково-инансов конгломерат с огромни, много и много, и много милиардни интереси!
По разследването – следствието от него у нас виж пост: https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/5643439709105255
Каква нелепост! Дали?
АЗ ЛИ ПРОДАДОХ НА ПОЩЕНСКА БАНКА И ЗАЩО ПРОДАДОХ МЕСТНИЯТ КЛОН – БАНКА НА СВЕТОВНАТА БАНКОВА-ФИНАНСОВА ГРУПА „БНП ПАРИБА ПЪРСЪНЪЛ ФАЙНЪНС” ?
.
Безумията и своеволията на съдиите надминаха всякаква мяра. Мога да се произнеса за софийските съдилища, понеже съм в София и за тези съдилища потърпевшите надават до мен – не без основание, вой до небесата.
.
Ето ви няколко примера:
***** например съдия Никола Николов от Софийски районен съд приема в свое Решение, че експертизата и решението му, основано на нея са валидни, макар че експертът и самият съдия вадят изводите си от друг, различен по номер кредит и съответно даден на друго, съвсем различно лице, нямащо нищо общо с кредитополучателя, който го съдят?!!!
***** например съдия Деница Урумова от същия Софийски районен съд приема в Решението си като меродавно извлечение по сметка от друг, различен кредит от онзи по делото и така отсъжда в Решението си за неизпълнението, макар че става дума за два различни кредита на две различни лица, които нямат нищо общо помежду си??!!!!
***** а ето ви например последният случай от този месец.
Съдия Валентин Борисов от същия съд отсъжда с Разпореждане с Изпълнителен лист по Заповед за изпълнение (главница – почти 4000 лева) като дължима изцяло. Обаче тя е оспорена в законноустановения срок и затова не е влязла в сила. Съответно е заведено друго Исково дело и по него съответната присъдена сума е само 340 лева срещу почти 4000 лева в Заповедта.
Съдията въобще не сочи и не се позовава на тези решения на съдебните състави. По „вътрешно убеждение”.
.
Абсолютно противоправно Валентин Борисов се произнася върху основата на част от архивираното вече заповедно дело отпреди 4 години по тази оспорена и невлязла в сила Заповед и по което няма никакво осъдително Решение в това дело.
Така разпорежда за 4000 лева вместо за 340 лева и съответно се създава измама.
А за капак като титуляр по дължимото в издадения от него Изпълнителен лист е посочено лице, което е обявено по тези дела от Софийски градски съд като нелигитимно да представлява Ищеца и не е допуснато да участва в делото.
В резултат пострадалото лице не може да се ожали с въззивна жалба по съответното дело, понеже то е архивирано и заповедната регистратура отказва да го заведе, гражданската също отказва да го заведе, понеже Разпореждането на съдията не е по гражданското дело и уважената част от Иска в него..
Следователно след измамата, извършена чрез ръцете на правосъдието, налице е и отказ от правосъдие.
.
✔Чакам какво ще отговори председателят на Софийски районен съд или както и при др. такива случаи, ще се направи на глух и сляп.
✔Чакам кога Висшият съдебен съвет и Инспекторат към него ще влязат за проверка в Софийски районен съд съд.
✔Мога да се обзаложа, че и когато изберат новия Висш съдебен съвет и Инспекторат те няма да го направят и да накажат отговорните за безобразията съдии.
✔Мога да се обзаложа, че това вероятно ще се случи в следващия век въпреки сигналите, които съм изпратил и изпращам от немалко години наред.
.
Това е съдът в столицата – най-големият в страната. Уж с най-некорупмираните и най-знаещи съдии. Като знам какво става в него, дори не мога да си представя какво е по районните съдилища в страната!.
================================.
Интересите на гражданите са свързани не само с Наказателния кодекс и прокурорите и съдиите по тези дела!
Извършителите и пострадалите по тях може да са десетки хиляди, но засегнатите от корупцията и безогледния Шериат в гражданското право са над милион.
Нефелната ни прокуратура е публично известен и бих казал – доказан факт.
Нефелните ни съдилища продължават да стоят извън общественото внимание, извън държавното, политическото и депупатско-законодателното полезрение.
Стоят като последен рубеж на корупцията и произвола, обхванал страната.
📌Не вярвам в реформата, която сочи само една институция и се прави на дръж ми шапката за цялостно прогнилата система на правосъдието у нас.

ТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ГО КАЖАТ ОЩЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ!

КАДРИ ОТ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА