Connect with us

АНАЛИЗИ

ПРЕДИ ВСИЧКИ БЯХМЕ БРАТУШКИ, А ДНЕС ВСИЧКИ СА BRO

БРАТЯТА ГИ НЯМА ОБАЧЕ. ОСТАНАХА В ПРИКАЗКАТА ЗА ЯБЪЛКАТА – ТОВА НЕ Е ЯБЪЛКА БЕ, ГЛУПАК, ТОВА Е APPLE. НИЕ САМИ ПО ГРЪБ ЛЕГНАХМЕ И РАЗТВОРИХМЕ КРАЧКАТА. СМЕХ И СМЯНА НА ПОЛА. КРАЛИ МАРКО СЕ ОКАЗА ПЕДЕРАСТ.

Една от големите ни драми като народ е, че ни е страх да бъдем различни. Да бъдем себе си, ако щеш. Толкова сме уплашени, че дори погачата превръщаме в МакДоналдс.

Реплики от рода, “Никъде в Европа…” и “Какво ще кажат съседите…” перфектно демонстрират националните ни комплекси.

В същото време обаче, с wow на уста може да сваляме шапка на всякакви малоумници, особено ако те са с англосаксонски произход.

Между другото за 3 години в Англия аз по-голям дебил от средния провинциален британец не съм виждал. Прост, точно толкова, колкото и близнака му от Новосибирск или Кривой Рог – поркане, футбол и гирлянди в гъза.

Разбира се, аз не сравнявам полит-икономическата организация на Острова с тази у нас, защото това би било смешно. Ясно е, че там са се справили по-добре, най-малкото защото у нас, дори и престъпността не е организирана. Но това не променя факта, че през последните години с усмивка на уста започнахме да ползваме чуждата тоалетна хартия, като новогодишна салфетка.

Не знам защо тръгнах да пиша всичко това точно тази сутрин. Може би защото ми е малко обидно. Обидно ми е, че “роден дом” стана подигравка. Че Хелоуин произвежда повече тикви, отколкото градове като Банкя, Правец или Разград. Градове с традиции в това производство.

Гледам ги всичките днешни полит-телевизионни палячовци, как ръсят чуждопропагандни заготовки и се чудя, защо ви е срам да бъдете българи, бе? Защо ви е страх да бъдете различни?

Преди всички бяха братушки, а днес всички са bro. Братята ги няма обаче. Останаха в приказката за ябълката. Или както биха казали днес 90 процента от прогресивните родни мислители, това не е ябълка бе, глупак, това е Apple.

Страх е сковал земите ни. А най-смешното е, че никой нищо не ни е принуждавал, ние сами по гръб легнахме и разтворихме крачката. Ние сами себе си мразим, бе хора – щото едните били демократи, разбираш ли, а другите комунисти. Смех и смяна на пола. Крали Марко се оказа обикновен педераст.

Здрави бъдете и помнете, че няма страшно. Да бъдеш българин. И да ядеш кисело зеле с боб, вместо химически таблетки в салфетка.

Васил Петев

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ