Connect with us

АКТУАЛНО

Как братът на бияч на манекенки измести в хунтата ГЕРБ бившия МВР шеф Младен Маринов

игнал разкри как братът на бияч на манекенки се намърда в листата на ГЕРБ и дори измести с преференции от купен вот бившия МВР министър Младен Маринов!

С наближаване на предсрочните парламентарни избори през месец юли отново е актуална темата с необяснимо високия преференциален вот за неизвестни и съмнителни кандидат депутати.

И това не е учудващо, защото не бяха един или два случаите на огромен преференциален вот за дадени кандидати, за който е обществена тайна, че се дължи или на контролиран вот или директно на купен вот.

Такъв е случаят от последните избори и в сравнително малката област Ловеч.

Тук в листата на доскоро управляващата партия ГЕРБ изненадващо на последното десето място се появява младият и без опит и образование Атанас Маринов Орлинов, който е брат на скандално известния побойник на манекенки и бивш футболист Орлин Орлинов.

Двамата братя са родени в голямото село Галата, в семейството на баща им бивш борец (Марин Орлинов), който сред местните е известен с невъздържания си характер по време на мутренските години.

В момента Марин Орлинов гравитира около партия ГЕРБ, въпреки че преди години е един от основателите на ДПС в Ловешко.

Той и хората му могат да бъдат видени да всяват респект по време на проправителствените митинги в подкрепа на Борисов от миналата година, както и при лайв излъчвания на посещения на бившия министър председател в района.

Семейството и основно малкият син Атанас Орлинов води разточителен живот, карат скъпи коли, въпреки че официално не се занимават с нищо легално, което да оправдава луксозния им начин на живот. В Ловешко никой не знае Атанас Орлинов да работи нещо, освен че има скромен доход като общински съветник, с който Орлинов парадира, че прави дарения.

Публична тайна за хората в района е, че около фамилията има постоянни съмнения за купуване гласове по изборите, а други гласуват, защото им дължат пари, които са дадени на лихва.

Никъде не може да се открие свързан с Атанас Орлинов бизнес, които да оправдава разточителния му живот. В такъв случай идва въпросът, от къде са тези пари? С какво точно се занимава той?

Тези съмнения бяха изказани по време на предозборната кампания и от кандидат депутата от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ – Станислав Балабанов.

При посещение в гр. Тетевен по време на предизборната кампания, излъчвано на живо във фейсбук профила на Балабанов, той и спътниците му, срещайки Атанас Орлинов, директно го посочват като организатор на купуване на гласове в района. (вижте видеото

https://fb.watch/5_K4ezqeAI/

Въпреки това полицията остава сляпа, защото последният в листата на ПП ГЕРБ Атанас Орлинов събира цели 1215 преференции, с което измества останалите в листата и дори бившия вътрешен министър и сега регионален ръководител на ГЕРБ за областите Перник, София област и Ловеч Младен Маринов, който също е родом от същия район – гр. Ябланица.

Всичко това идва на фона на претенциите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че ще спре купения и контролиран вот.