Connect with us

СВЯТ

Ким Чен Ун към Путин: Подкрепям всички Ваши решения

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви на срещата си с руския президент Владимир Путин, че сега основният приоритет на Пхенян са отношенията с Москва. Това съобщава РИА Новости.

„Нашата дружба има дълбоки корени и сега за нашата страна първият приоритет са отношенията с Руската федерация“, заяви лидерът на КНДР.

„Сега Русия се изправя в свещената борба за защита на държавния си суверенитет и сигурността си. Винаги сме подкрепяли и подкрепяме всички решения на президента Путин и руското правителство. Надявам се, че винаги ще бъдем заедно в борбата срещу империализма“, добави Ким Чен Ун.

Севернокорейският лидер изрази надежда, че срещата му с Путин „ще бъде още един момент за издигане на отношенията между Русия и КНДР на ново ниво„.

Той добави, че КНДР винаги е подкрепяла и подкрепя всички решения на президента Путин, както и решенията на руското правителство.

Руският президент обърна внимание на отношенията между двете страни: „Срещата все пак се провежда в ново време за нас. Съвсем наскоро КНДР отбеляза 75 години от основаването си, от създаването си. 75 години от установяването на дипломатически отношения между нашите страни. Именно нашата страна първа призна суверенната и независима държава КНДР. Съвсем скоро ще отбележим 70 години от края на войната за независимост и победата на корейския народ в тази война.“

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА