Connect with us

СВЯТ

Енергийната министърка на САЩ разбра по трудния начин за непреодолими проблеми в сектора си

Докато пътуваше с електрически автомобили, за да популяризира зелените технологии, министърът на енергетиката на САЩ и антуражът ѝ не можаха да намерят достатъчно станции за зареждане, пише Businessinsider.

Когато министърът на енергетиката на САЩ и нейният екип тръгнали на пътешествие, за да популяризират електрическите превозни средства, те се сблъскали с неприятно препятствие: липса на зарядни устройства за електрически превозни средства в страната.

https://www.youtube.com/shorts/UqEwLle8xKU

В САЩ на всеки 10 000 души се падат едва три порта за зареждане на електрически превозни средства.

Недостигът на зарядни устройства се превръща в сериозен проблем и за министъра на енергетиката Дженифър Гранхолм и нейния екип, а в един момент се намесва полицията.

Керванът от електрически автомобили на министерството се сблъсква с неприятната стуация да няма достатъчно портове, където да зареди в Гроувстаун, Джорджия.

„Групата беше планирала да се зареди бързо, но се оказа, че едното зарядно беше счупено, а другите бяха заети.“

Поради това служител на министерството се опитва да заеме едно от местата с автомобил с бензинов двигател. Възмутено семейството, което чакало на опашка с бебе в колата си, се обадило в полицията, заради пререждането. Тя обаче не могла да направи нищо, тъй като блокирането на място за зареждане на електрически автомобили с бензинов автомобил не се счита за незаконно в Джорджия.

Докато Грънхолм и екипът ѝ се опитваха да изгладят нещата отстъпиха място на семейството и преместиха някои от собствените си автомобили на по-бавни зарядни портове.

Така с инцидент бе привлечено вниманието на енергийната министърка, към отчаяната нужда от подобряване на инфраструктурата за електрически превозни средства, варъшва изданието.

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА