Connect with us

ЗАКОН

Съдът: При акцията срещу Иванчева са нарушени правата ѝ

Имало е провокация към подкуп от страна на Ваклин, но несъществена. Мамо, бременна съм, ама само малко.
Мотивите са изключително политически – дават се оценки на управлението на район „Младост“, оправдава се незаконосъобразното присъствие на маскирани служители на КПКОНПИ с мотива, че не били повлияли на следствените действия, при положение, че цяла България видя как маскираните влачат Иванчева далеч от колата и запушват устата й.
Хинов коментира дали е имало организирана престъпна група с участието на Спецпрокуратурата и КПКОНПИ – имало прикриване на човека с фразата за 15 000 лв, но това пак било несъществено и неотносимо към предмета на делото. Мамо, бременна съм, ама малко.
Какво е провокирало Хинов да се изявява като политик?
Признавайки нарушените права на Иванчева и Петрова и „давайки“ 10 000 лв обезщетение Хинов прави огромна услуга на спецпрокуратурата и КПКОНПИ. Така Цацата, Гешев и компания ще могат да пледират в Страсбург, че нарушението на правата им е признато от роден съд и са получили възмездие от виртуалните 10 000 лв.
Любопитнoтo e, чe в пpoтecтa cи дo aпeлaтивния cпeцcъд пpoĸypaтypaтa e пoиcĸaлa зaвишaвaнe нa нaĸaзaниятa и нa тpимaтa, зaщoтo ceгaшнитe пpиcъди нe били cъoбpaзeни дoĸpaй c тяxнaтa „oбщecтвeнa oпacнocт“.