Connect with us

ЗАКОН

Мега издънка: ДАНС пратили във Франция истинската ДНК-проба от Селяйдин, сега ще върнат „пълно несъответствие“…

Мега скандал кипи в момента в ДАНС, след нечувана издънка, която ще провали целия сценарий около убийството на Виктория Маринова.

Оказва се, че за „окончателен анализ“ МВР ползва чужди лицензирани лаборатории по ДНК. Така се преборват по-лесно адвокатските обструкции в съдебна зала, свързани с оспорване на безпристрастието на самата наша полиция.

За целта се ползват обикновено лаборатории във Франция и Германия.

Този път е ползвана френската криминология в Ница.

Там е пратен биологичен материал от жертвата, убиеца, както и взети проби от дома му, и от дрехите на убитата.

До тук всичко е добре.

Проблемът е, че полицаят, който отговарял за кореспонденцията с французите, не е бил уведомен какво точно да прави. И като съвестен служител, той направил всичко „по устав“. Т.е. пратил проби от дома, от жертвата и от дрехите.

Проблемът е, че пробите от дома (напр. четка за зъби) изобщо не съвпадат с пробите по жертвата. И тъй като са пратили и самите дрехи на жертвата, то французите ще установят „пълно несъответствие“.

Вместо това е трябвало да се прати друга „дреха“ на жертвата, която е „намерена“ в дома на убиеца. Тя е била подходящо обработена и манипулирана. Проблемът е, че именно защото са я обработвали, тя не е била в специалното хранилище в ДАНС. А чиновникът взел каквото е депозирано там, и го пратил.

Лично Бойко и Цецо са в момента в агенцията и раздават правосъдие.

Най-вероятно България ще се откаже от пробата във Франция, но не е ясно дали онези доброволно ще върнат пратеното или първо все пак ще го анализират.