Connect with us

ЗАКОН

Българи отново участват в каналите на кокаин за Европа

Организирана престъпна група от четири човека са реализирали контрабандна схема за трафик на кокаин от Доминикана до България. Комбинацията е реализирана с участието на така наречените “мулета” или хора, които са били съгласни да пренасят наркотика посредством поглъщането на капсули с него.

За мулета били използвани социално слаби, които били пращани в Букурещ, откъдето летели през летища от Западна Европа към Доминиканската република. Там ги настанявали в хотели и ги карали да поглъщат между 80 и 100 капсули с кокаин. В 1 капсула имало към 13 грама дрога.

След това мулетата се връщали обратно в Букурещ и оттам пътували в Стара Загора, където изхвърляли от тялото си кокаина. Той се разпространявал на едро в Габрово, Бургас, Стара Загора и Унгария, каза прокурор Начева. Мулетата били ползвани няколко пъти за наркотрафиканти. На 15 септември т.г. обаче на едно от тях му прилошало в Португалия.

Тогава агенти на международната служба ДЕА го задържали и установили, че то е погълнало 99 капсули кокаин. За лидер на бандата се сочи мъж от Стара Загора с криминални прояви. Другите от групата също са познати на МВР. Един от тях е регистриран за убийство, сред задържаните има и осъждани за трафик на дрога.

Ако Ви е харесала статията, ще Ви бъдем благодарни ако я споделите!