Connect with us

ЗАКОН

Бойко Рашков разобличи ДПС с нови разкрития

Към 11 юли са започнати близо 100 разследвания за търговия с вот, като най-много са свързани с ГЕРБ и ДПС. Това стана ясно от думите на служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Той отправи остри думи към Движението за права и свободи. Причината – отправените от тях обвинения за полицейски репресии заради предстоящите избори.

„Става дума за политическо говорене, което не почива на фактите. Явно ръководството на тази партия има някакъв проблем със собствения си електорат, за да изнасят неистини в публичното пространство. Не смятам да обръщам сериозно внимание на това“, коментира Рашков.

По думите му предстои да се изнесе информация за престъпления, свързани с изборния процес. Той уточни, че досега не е правил публична тази статистика, но сега се налага, за да защити името си.

„От юли до средата на септември, ние имаме нулева престъпност. Ако ДПС не са съгласни да имаме нулева престъпност у нас, моля, нека продължават. Съобщи се, че ще има наблюдатели от европейски структури, с които тази партия поддържа много тесни връзки, аз нямам нищо против“, допълни Рашков.

Що се отнася до разкритията по „Пандора пейпърс“, вътрешният министър бе категоричен: „Вървим след събитията“. Според него се повтаря ситуацията със санкционираните по Глобалния закон „Магнитски“.