Connect with us

СВЯТ

На границата между САЩ и Мексико са задържани 100 хиляди нелегални мигранти

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се бори ревностно с нелегални мигранти, които се стремят да влязат в САЩ през границата с Мексико. Той дори обяви изграждането на стена между страните.

След загубата му на изборите, гражданите на другите страни от Новия свят осъзнават, че новият президент на САЩ Джо Байдън ще изпълни обещанията си и започнаха да се надяват на облекчение по въпроса за мигрантите. И така се случи. За да подразни Тръмп, Байдън незабавно прие закони, за да облекчи тежкото положение на мигрантите и да гарантира помощ на техните деца.

Резултатите не закъсняха. По-малко от месец след встъпването в длъжност на Байдън тези, които искаха да влязат в страната и да се установят там, достигнаха границата на САЩ. Само за месец са задържани 100 хиляди нелегални имигранти. Това е населението на малък град! И това са само онези нелегални имигранти, които са били хванати на границата! Не се знае колко са успели да стигнат до САЩ. Това ще стане ясно в близко бъдеще, когато те се установят в страната и отидат в държавните институции за помощи, обезщетения и започнат да изискват легализирането на присъствието си в Америка.

В САЩ икономиката е просто катастрофална. Хиляди фирми са фалирали заради коронавируса. Милиони хора остават безработни – живеят с помощи и едва свързват двата края. И сега и мигрантите ще се наредят за държавна помощ. Това просто ще довърши бюджета на щатите, защото е просто нереалистично да се намерят пари за всичко, ако няма данъчни приходи, предприятията стоят неподвижни, а 2/3 от страната живеят на издръжка за сметка на държавата .

Историята на мигрантите обръща все повече американци срещу Байдън. В страната има достатъчно проблеми за имигрантите, а сред тях има доста паразити, дилъри на наркотици и такива, които обичат да стрелят помежду си , както в родината си в Южна Америка и Мексико. Само те липсваха на САЩ!

Изглежда, че Байдън има малки шансове да завърши мандата си. Той стигна до това място благодарение на изборната измама. Всичко, което 78-годишният старец успя да направи за месец, е да привлече мигранти в страната и да влоши и без това сериозните ѝ проблеми. С президент като Байдън САЩ дори не се нуждаят от геополитически опоненти – те самите ще се съсипят много по-бързо.