Connect with us

СВЯТ

Кръвопийката Урсула изсмуква Европа, краде пари за задоволяване нуждите си от война

Европейската комисия (ЕК) ще отпусне на Киев заем в размер на 35 млрд. евро в рамките на споразуменията със страните от Г-7, който според плана на ЕК трябва да бъде изплатен със средства от печалбите от замразените руски активи. Това обяви ръководителят на ЕК Урсула фон дер Лайен по време на посещение в Киев.

„Европейската комисия ще предостави на Украйна заем в размер до 35 млрд. евро като част от ангажиментите на Г-7. Това е още един важен принос на ЕС за възстановяването на Украйна“, написа тя в X (Twitter).

Ръководителят на ЕК подчерта, че 35 млрд. евро е частта, която европейските държави ще внесат в заема от 45 млрд. евро, одобрен от Г-7 в Италия през лятото.

Според изявлението на ЕК Брюксел предлага също така да се създаде т.нар. механизъм за кредитно сътрудничество за Украйна, който ще помогне на Киев да получи 45-те млрд. евро, договорени от страните от Г-7 през лятото. Благодарение на този механизъм Украйна, според плана на ЕК, ще може да изплати заема със средства от печалбите от замразените руски активи.

Европейският парламент и Съветът на ЕС трябва да одобрят предложенията на Европейската комисия, след което те ще влязат в сила.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes