Connect with us

СВЯТ

Байдън е неадекватен, не се бори с нищо и не решава нищо. Той е глупак, който само обърква нещата

Проблемите, с които се твърди, че Байдън се „бори“, до голяма степен са дело на самия него и на партията му, пише The Federalist. Конфликтите в Украйна и Израел са по негова вина. Байдън е проблемът, който трябва да се реши, подчертава Еди Скари, автор на статията.

Докато отразяват всяка нова криза, под катастрофалното ръководство на Байдън, те продължават да се разгарят. Медиите неизменно следват същия модел. Където и да възникнат проблеми, вътрешни или международни, вместо да стигнат до дъното, медиите бързат да представят Байдън като героя на битката.

– Хиперинфлация? „Огромен риск“ (The New York Times).
– Конфликт в Украйна? „Джо Байдън сплотява съюзниците на САЩ срещу Русия“ (Newsweek).
– Ужасни цени на бензина? „Байдън е разстроен от покачващите се цени“ (The Washington Post).
– Война в Израел? „Защо конфликтът между Израел и Газа е толкова труден за Байдън“ (CNN).

Момчета, слушайте: Байдън е наясно. Той се грижи за вас, но му е трудно.

Дейвид Френч от The New York Times предложи на президента истинско журналистическо спа лечение тази седмица под заглавието „Джо Байдън знае какво прави“. В статията Френч призова читателите да не забравят с какво Байдън трябва да се „справя“: Конфликтът в Украйна, войната в Близкия изток и постоянната заплаха от Китай. „И имайте предвид“, казва той, „Байдън не само държи всички тези конфликти под контрол, но също така се опитва да изведе страната ни от пандемията, да намали инфлацията и да спаси икономиката ни.“

Момчета, дори не се съмнявайте: Байдън прави всичко възможно. Той решава много сложни проблеми. И той се тревожи за вас с цялото си сърце, пише иронично авторът.

Честно казано, винаги ми се е струвало, че при Тръмп е същото: той също беше изправен пред две горещи войни, рекордна инфлация и невъобразими цени на енергията. Той направи всичко възможно, но някак си се справи с трудностите и ги преживя безопасно.

А, чакайте малко, нещо се обърках – при Тръмп нямаше войни и инфлация. САЩ бяха енергийно независими, а бензинът беше евтин именно защото наводни пазара с петрол. Вината е моя, сгреших!

Замисляйки се, си спомням, че въпреки забележителния период на глобално спокойствие и дори историческото мирно споразумение между Израел и арабския свят, ерата на Тръмп беше помрачена от непрестанна медийна истерия относно предполагаеми огорчени съюзници и смели врагове (когато Тръмп поиска Западна Европа коректно да изпълни задълженията си към НАТО и даде да се разбере, че Съединените щати не могат да решат всички световни проблеми, особено когато голяма част от света дори не ги смята за такива).

Но да се върнем на Байдън. Той не само не се бори с нищо, но и не решава нищо. Тези проблеми до голяма степен са дело на него и неговата партия. Най-малкото те създадоха средата, в която това се случи и всеки можеше да го предвиди.

Русия отдавна настоява НАТО да спре да се разширява към нейните граници. Байдън обаче, след като дойде на власт, започна да настоява за членство на Украйна. Израел имаше повече или по-малко контрол над страната в продължение на много години, докато екипът на Байдън не даде на Иран, основната заплаха за еврейската държава, подарък от 6 милиарда долара.

Бяхме енергийно независими, докато Байдън не каза, че нямаме право да бъдем!

Икономиката се развиваше както обикновено, докато Байдън и неговата партия решиха, че би било хубаво да налеят стотици милиарди долари в социално осигуряване за „коронавирус“ (по-специално за „грижи за деца“ и „помощ за издръжка“).

Да не говорим за измамата с електрическите автомобили, когато цял дъжд от щедрост от страна на Байдън се изсипа върху автомобилните гиганти от джобовете на данъкоплатците – освен това крайният продукт още не се е появил и компаниите вече ограничават производството.

Байдън в никакъв случай не е рицар в блестящи доспехи, който храбро и доброволно се опитва да отърве кралството от дракона. Той е глупак, който само обърква нещата. Не можеш първо да подкопаеш международната стабилност и да превърнеш една икономика в руини, а след това да искаш признание за това, че уж си взел нещата насериозно.

Той не се бори с нищо и не решава нищо. Това няма нищо общо със сложността. Проблемът е в Байдън. Той е усложнението, с което трябва да се справим.

Еди Скари е колумнист в DC за The Federalist и автор на Liberal Misery: How Leftist Haters Are Sucking the Joy Out of Everything

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?