Connect with us

СВЯТ

ХАМАС: С обстрела си в Газа, армията на Израел уби към 50 израелски заложници

Около 50 израелски заложници бяха убити от огън от израелските отбранителни сили (ЦАХАЛ). Това съобщи официалният представител на военното крило на движението Хамас, Бригадите Из ад-Дин ал-Касам, Абу Убейд, предава Лента.ру, позовавайки се на РИА Новости.

„Според бригадите на Ал-Касам около 50 ционистки заложници (израелци, бел Лента.ру) са били убити в ивицата Газа в резултат на ционистки обстрел и кланета“, каза той.

По-рано говорителят на ИД Даниел Хагари каза, че в момента в ивицата Газа има 224 заложници, заловени от Хамас. Цифрата обаче не е окончателна.

Както стана известно, 138 затворници от Хамас имат задгранични паспорти, включително шестима руски граждани . Освен руснаците в плен са 54 тайландци, 15 аржентинци, 12 германци и 6 французи.

Jerusalem Post: Сухопътни сили и бронирани машини навлязоха в Газа в петък вечерта

ISRAEL – OCTOBER 12: Israeli tanks move near Gaza border as Israeli army deploys military vehicles around the Gaza Strip, Israel on October 12, 2023. (Photo by Mostafa Alkharouf/Anadolu via Getty Images) *** BESTPIX ***

Подразделения на сухопътните сили на израелските отбранителни сили навлязоха в ивицата Газа в петък вечерта, за да проведат нападение срещу радикалното палестинско движение Хамас. Това съобщи вестник The Jerusalem Post.

Според изданието в рейда участват пехотни части, бронирани машини и инженерни подразделения на 36-та дивизия на израелската армия. Медията допълва, че те са в Газа от няколко часа и действат срещу „Хамас и терористични цели“.

Както посочва вестникът, очаква се след края на нападението военните части да се върнат на израелска територия.

Ден преди това говорителят на израелските сили за отбрана Даниел Хагари каза, че краткосрочните нападения на израелските военни в ивицата Газа подготвят почвата за следващите етапи на операцията. Той отбеляза, че подобни действия ще продължат и през следващите дни.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?