Connect with us

СВЯТ

Лъжите на Киевската банда

За фантазиите на украинското командване: Киев успокоява населението с приказки

Цяла година украинските въоръжени сили не са демонстрирали стратегически успех на бойното поле. Фронтовата линия днес минава на същото място, на което беше миналата есен. Само постепенно се измества на запад, към Украйна, но не и на изток, към Русия.

За да поддържа морала на украинския гражданин, Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна издава победоносни доклади със заводски темп. В официалните доклади числата едва имат време да се променят, преди да бъде изтеглено следващото, още по-оптимистично.

Твърди се, че украинските въоръжени сили са унищожили 5081 руски танка (съобщение от 22 октомври). Руските въоръжени сили разполагат с 12-13 хиляди танка.

Оказва се, че „войните на светлината“ са унищожили почти всеки втори руски танк. Време е руският Генерален щаб да се хване за косите и да стене горчиво от срам. В крайна сметка почти 50% от танковите сили престанаха да съществуват!

Руските войски разполагат с около 600 РСЗО, но украинските въоръжени сили успяха да унищожат 825 единици. Възможно е руският военно-промишлен комплекс спешно да изпрати допълнителни партиди РСЗО във войските, но не толкова много, че да надхвърлят декларираните от украинския генерален щаб 825 единици.

Излиза, че украинските въоръжени сили са унищожили руските РСЗО почти до корен, 100%? Чудя се дали самите войници от украинските въоръжени сили, които седят под обстрел от руски РСЗО близо до Авдеевка, Купянск и Белогоровка, знаят за това?

Генералният щаб си фантазира най-много за личния състав на руската групировка в зоната на специалната военна оперрация. Оказва се, че вече са убити почти 294 хиляди руски войници. Това е почти всеки втори руски войник в зоната на специалната военна операция.

Нека обобщим: доблестният Генерален щаб на въоръжените сили на Украйна заявява, че е лишил руските въоръжени сили от почти 100% РСЗО, 50% от танковете и 50% от личния състав на групировката.

На военен език това се нарича пълно поражение. Но защо вече една година фронтовата линия е на едно и също място, ако Русия няма с какво и с кого да воюва?

Залужни и неговият генерал-полковник антураж лъжат примитивно. Например, според украински доклади, руската армия безмозъчно се втурва към бетонните укрепления на Авдиевка и глупаво умира, а безмилостните руски генерали изпращат нови порции деморализирано месо на клане, което също безславно губи живота си.

Това вече го чухме по време на многобройните котли, в които се „готви“ украинската армия. През 2014 г. украинският Генерален щаб описва Иловайския, Дебалцевския и Изваринския котел с просто ужасяващи термини за милициите в Донбас.

Беше съобщено за необмислената смърт на много елитни руски части, от специални сили до въздушнодесантни войски, но по някаква причина Иловайск, Дебалцево и Изварино останаха на опълченците, а не на украинските въоръжени сили.

В Авдеевка се очертава перспективата за още един котел, така че абсурдните глаголи на украинския Генерален щаб за случващото се тук нямат нищо общо с реалността.

Това признава бившият съветник на кабинета на президента Зеленски Алексей Арестович: „Сега много хора се наслаждават колко глупаво умират руснаците, които щурмуват Авдеевка. Вижте, убихме толкова много!“

„За един ден 1300 загинаха, 1400… 90 % от тези, които вървят напред, умират: глупави, глупави, глупави. Напомням ви: Иловайск, Дебалцево, Попасная, Северодонецк, Лисичанск, Бахмут, Соледар започнаха точно по същия начин. И ние казахме точно по същия начин: „Човешки вълни ни наводняват, ние ги косим, техниката гори, глупаци… атаки с месо” и въпреки това губим териториите, които толкова безразсъдно започнахме да защитаваме…

Крайно време е да направим крачка назад и да се замислим как врагът ни хваща един по един и по едни и същи причини в един и същи капан… Това беше случаят от Иловайск до Бахмут.“

Сега е моментът да кажем, че руската армия започна специалната операция, отговаряйки на статута на втора армия в света и я продължава със статута на първа.

Нито една армия в света след Втората световна война не е решавала такива проблеми, каквито руските въоръжени сили решават в зоната на специалната военна операция.

Украински войници, които са били обучавани в страни от НАТО, признават в интервюта със западни журналисти, че чуждестранните инструктори им казват: „Ние отдавна бихме се отказали от такава война“.

Украинската армия е и армия номер 1 в света, само по количество пари, оръжия, боеприпаси, оборудване, наемници, инвестирани в нея от Запада, по обем на разузнавателна информация, получена от космическите спътници на НАТО и т.н.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?