Connect with us

СВЯТ

Турция обвини САЩ в координиране терористичната атака в центъра на Истанбул, при която загинаха 6 души и са ранени над 80

Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу, коментирайки хода на разследването на терористичната атака в Истанбул, отказа да приеме съболезнованията на американската страна.

Ние знаем от къде е координирана атаката и не приемаме съболезнованията на посолството на САЩ,каза шефът на турското вътрешно министерство:
„Знаем къде е координирана атаката… Не приемаме съболезнования от американското посолство. Ние не сме коварни към никого, но вече нямаме никаква търпимост към подобни коварства.

Улица Истиклял е нашето дете. Ако не бяхме заловили нападателя, той щеше да избяга в Гърция днес“, каза министър Сойлу, цитиран от CNN Türk.

Припомням, че експлозия на туристическа улица в Истанбул отне живота на 6 души. Повече от 80 души,са ранени с различна тежест.

Какво направиха САЩ от борбата на кюрдите!? Използваха и тези нещастни хорица, за да ги превърнат от мъченици в терористи….. Англосакската терористична организация действа навсякъде по един и същи начин! Търси „слабото звено“, за да го използва за собствените си цели!