Connect with us

СВЯТ

Швеция блокира България за Шенген заради корупцията и липса на върховенство на закона

На запад ни мразят и ни имат за по нисша раса. Не ни приемат „при тях“ в Шенген, но искат да ни наложат валутата им за да ни колониализират окончателно!!!

Широко разпространената корупция по високите етажи на властта и липсата на действия срещу организираната престъпност са сред основните причини Швеция също да блокира България за Шенген.

Това става ясно от изказване както на политическата опозиция в страната, така и на един от коалиционните партньори, изразили позицията си пред шведския всекидневник Dagens Nyheter. Въпросът за разширяване на Шенгенското пространство се насърчава от сегашното председателство на ЕС – това на Чехия – което иска страните от ЕС да вземат решение през декември.

От групата на шведските демократи също изразяват критики към „широко разпространената корупция и липсата на действия срещу организираната престъпност“. Изказването на опозицията идва няколко седмици след поисканите от Нидерландия „допълнителни разследвания“ за върховенството на закона и корупцията в Румъния и България.