Connect with us

СВЯТ

Китай посочи мястото на Европейските неофашисти. Брюксел да си затваря устата а Германия в ъгъла

В Китай спряха опита на проамериканския слуга, псевдо ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел да критикува Русия а на Шолц казаха да си мълчи и да не се меси на големите в работата.

Китайските власти не показаха видеообръщение от ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, тъй като той възнамеряваше да критикува Русия в обръщение към участниците в голямо търговско изложение в Шанхай, пише Reuters.
Според изданието американския лакей Мишел се опитал да осъди Русия за конфликта в Украйна и искал да напомни как Европа е зависима от Русия и Китай по отношение на ресурсите. Той също така щял да навива Пекин да помогне за разрешаването на конфликта.

Според източници на изданието речта на ръководителя на Европейския съвет е записана предварително и трябвало да бъде показано заедно с обръщение на китайския лидер Си Дзинпин … но го отрязоха.

По решение на китайските власти, които са видели записа, е решено той да не се показва по време на изложбата, казват източници на агенцията.

Това действие потвърждава,че Русия има гаранции за подкрепа от Китай, а ЕС няма подкрепа и изпада в жалки и срамни ситуации.

Пекин ще укрепва сътрудничеството и задълбочава отношенията с Русия. С гаранциите на Китай, Русия може спокойно да противостои на запада,написа вчера китайския официоз Baijiahao.

Европейският съюз разкритикува Шолц за посещението му в Китай, пише Le Figaro.

Според представители на ЕС, които цитира изданието Le Figaro, политикът действа противно на общата европейска линия.
„Отношенията между Берлин и Пекин могат да бъдат успешни само когато са съчетани с политиките на Европа“, подчертава изданието.

В основата на доктрината на ЕС спрямо Китай, отбелязва вестникът, е различно позициониране: в определени области Китай може да бъде партньор, в други – конкурент и дори съперник.

Шолц вече е осъден за „независимост“ по украинския въпрос.

Отивайки в Пекин с големи германски предприемачи, той влошава ситуацията, пише авторът.

„Франция също смята, че европейците трябва да следват обща политика с Китай, така че Макрон трябваше да отиде в Пекин с Шолц“, отбелязва вестникът.

Това е пример за европейското „единство“.