Connect with us

СВЯТ

Филмите предвещават войни за петрол

Путин: Цените на петрола ще скочат до небето поради плановете на Запада да ограничи покупките му от Русия

Руският президент Владимир Путин заяви, че цените на петрола могат да скочат до небето поради плановете на Запада да наложи ограничения върху доставките му от Русия. Това съобщи държавният глава по резултатите от срещата на върха във формат Астана в Техеран, предава ТАСС.

Според президента на Руската федерация, резултатът от наложените ограничения ще бъде същият, както при газа.

„Всичко е същото, което се случва с газта. Резултатът ще бъде същият [както при газа] – покачване на цените. Цените на петрола ще скочат до небето“, каза Путин.

На 14 юли говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че плановете на „Групата на седемте“ (G7) да определят таван на цените на петрола от Русия може да доведе до повишаване на цените за него.

По-рано Bloomberg съобщи, че САЩ, съвместно със съюзниците си, обсъждат „таван“ на максималната цена на руския петрол на ниво от 40 до 60 долара. В края на юни стана известно, че страните от Г-7 (Великобритания, Германия, Италия, САЩ, Франция, Япония, Канада) обсъждат тази мярка. Предполага се, че ще бъде въведено чрез въвеждане на ограничения върху застраховането и доставките.

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ФАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАНИЦА, ДОМ

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА