Connect with us

ВОЙНА

Американците атакуваха през нощта няколко руски територии с ракети ATACMS и дронове

През нощта на 18 срещу 19 май американците атакуваха едновременно няколко руски региона, съобщи пресслужбата на руското министерство на отбраната. В небето над Крим дежурната противовъздушна отбрана е свалила девет оперативно-тактически ракети ATACMS и един дрон. Още три дрона са неутрализирани над Белгородска област и 57 над Краснодарския край, пише News.ru

„Дежурните средства за противовъздушна отбрана унищожиха девет оперативно-тактически ракети ATACMS и един безпилотен летателен апарат над територията на Република Крим, три безпилотни летателни апарата бяха унищожени над територията на Белгородска област, а 57 безпилотни летателни апарата бяха унищожени и прихванати над територията на Краснодарския край“, се казва в съобщениео.

По-рано губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи за атаката на украинския дрон камикадзе над региона. В резултат на удара се е запалила църквата на Сергей Радонежски, издигната през 1846 г. Огънят е обхванал покрива, пожарните екипи са ангажирани с гасенето на пожара. По време на нападението двама цивилни са ранени от шрапнели.

Преди това руското министерство на отбраната съобщи за удар на екипажите на ударната авиация на руските ВВС на самолети Су-25 по позиции на ВСУ в зоната на отговорност на група войски „Център“. Пилотите са използвали неуправляеми въздушни ракети.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?