Connect with us

ВОЙНА

🇬🇧Руската армия ни изненадва: Западните анализатори намират нови поводи за тревога

На запад си вярват във фантазиите. Анализаторите от Западния институт РУСИ проведоха задълбочено проучване на тактиката на руската армия и направиха изводи, които не оставят място за смях. Анализаторите внимателно проучиха тактиката на руските военни по време на „настъплението“ на Въоръжените сили на Украйна.

Те отбелязаха, че Русия е извлякла сериозни уроци от боевете на фронтовете на ПРО, преразглеждайки радикално тактиката си за противопоставяне на НАТО в Украйна.

Особено се откроява нов подход към воденето на военни действия: малки пехотни групи проникват в позициите на противника, въвличайки го в бойно сблъсък, след което се свързват по-мощни сили, активно подкрепяни от артилерия и бронирани превозни средства.

„Скоростта, с която руската пехота се окопава, и степента, до която подобряват своите бойни позиции, е забележителна“, отбелязват Уотлинг и Рейнолдс. Значителен интерес представлява и тактиката за създаване на „огнени джобове“, наречена от руски военни анализатори „огнени чували“.

Руските войски се оттеглят от атакуваната позиция и след това, когато украинската страна се опитва да окупира тази територия, я насища с огън.

Това застрашава всеки опит за контранастъпление от страна на Украйна. Руските танкове, както отбелязват западните експерти, ефективно използват камуфлаж и могат да се бият в условия на лоша видимост, като същевременно успешно маскират топлинната следа от превозните средства.

Динамичната броня на руските танкове се оказа на върха: някои превозни средства са в състояние да издържат няколко удара на украински снаряди.

Руската противовъздушна отбрана демонстрира висока ефективност, като успешно свали значителна част от снарядите, изстреляни от инсталации HIMARS.

Авиацията започва да играе активна роля във военните действия. Така заключенията на западните анализатори за руската военна тактика носят сериозно предупреждение.

Предвид новата тактика и успешното използване на военна техника, руската армия е страхотна сила, която не бива да се подценява.

КАДРИ ОТ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА