Connect with us

СКАНДАЛ

Национално предателство! Плъха и Джар Джар се е съгласил да приемем хиляди бежанци от Сирия и Афганистан срещу въздушен Шенген

  • Румъния се разминава само с връщането на 2000 мигранти
  • Правителството на плъха Денков е приело всички условия на Австрия, за да вдигне Виена ветото си за частичното ни влизането ни в Шенген.

Страната ни ще трябва да приеме 6000 бежанци от Сирия и Афганистан, а Румъния – 2000.

В замяна Виена ще свали ветото си за присъединяването на двете страни към европейската зона за свободно движение, но само по въздух и вода. София и Букурещ ще се присъединят към Шенген само частично – оставаме извън зоната по суша. Това е договорило българското правителство с Австрия, като в замяна ще получим бежанци, които Австрия не иска.

Става въпрос за мигрантите, които са били регистрирани в България и Румъния и след това са подали молба за убежище в Австрия, които трябва се върнат в двете страни.

6000 афганистанци у нас? Сглобката направи много лоша сделка

„Черната овца“ на ГЕРБ Делян Добрев отново взриви с остро изказване управляващите, като този път ги атакува по актуалната тема Шенген.

Разбирам да получим пълноправно членство в Шенген, ама срещу „въздушен“, без ангажимент за Шенген по суша ми се струва толкова лоша сделка, че си е чисто национално предателство, перфектен повод за оставка на цялото правителство и позорен край на така наречената сглобка, изрази позицията си във фейсбук бившият енергиен министър.

„Според Епицентър, Денков се е съгласил да приемем 6000 афганистански бежанци. По-лошото е, че ако това е договорка по принцип, то връщането на огромен брой бежанци у нас ще продължи.

Ще трябва да се строят нови лагери. Къде? В хасковския регион са над 50% от местата за настаняване на бежанци. В моят район хората сме гостоприемни и състрадателни към бежанците, защото самите ние сме потомци на бежанци от беломорска и одринска Тракия. Повече обаче не можем да приемем при нас! Къде ще ги строите новите лагери? В София? В Пловдив, Варна, Бургас?

Нито мога да го разбера това, нито да го повярвам!“, пише още Добрев.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?