Connect with us

СКАНДАЛ

Двама от доносниците на сайта „Миротворец“ са българи, единият известен либерален и джендър активист. Ето ги!

Известни са двама от „българите“ – доносници, по чиито доноси са включвали сънародници в списъка за ликвидация на украинския милитаристки сайт „Миротворец“. Вчера след включването си в списъка лидерът на Възраждане Костадин Костадинов – Костя Копейкин сподели, че е „натопен“ от други българи.

Топжурналистът Диляна Гайтанджиева е жертва на доноси до Миротворец от „колеги журналисти“ на издръжка на Сорос и Капитал.

Само дни по-рано избухна обществен скандал, след като в списъка попадна и топжурналистката Диляна Гайтанджиева, която бе обявена за ликвидиране от Миротворец заради свои разследвания и разработки.

Без изненада, НЕбългари от либерално екстремния сектор се оказаха доносници срещу своите сънародници.

Типично за всеки добре заплатен от чужденци предател те се хвалят сами. Повечето са на хранилката около НПО-тата на Капитал и Сорос и структури, които гребат с пълни шепи от фондации на чужди държави.

Двамата досега идентифицирани са блогърът и джендър активист Асен Генов, чиято кариета стартира от „Протестна мрежа“ и протестите от 2013 за връщането на ГЕРБ на власт. Вторият е Илия Бъзлянков, чийто лични данни изтекоха в социалните мрежи, след като той сам се похвали, че пише доноси за българи срещу Миротворец. Разследващият екип на BNEWS няма да ги публикува, но ще съдейства на ДАНС при желание от тяхна страна.

Не е ясно с какво друго, освен с доносническа и пропагандна дейност в полза на „либералните ценности“, се занимават двете лица, както и дали са криминално проявени. И двамата са регистрирани и живеят в София. Асен Генов се представя за „журналист“ на свободна практика. Не е известно да е завършил висше образование и да е бил сътрудник или репортер в сериозни медии. Напоследък Генов проявявал нездрав интерес и разпитвал други доносници из либералните форуми как да стане „ухо“ на украинските специални служби и да им праща папки с донесения за неудобни негови конкуренти и българи с антилиберални разбирания.

Генов живее в общинско жилище в столицата и по професия е грънчар, чест гост на публицистични предавания по БТВ и Нова с пропаганден характер. По религиозни убеждения е кришнар и бахаец и последовател на сектата на божеството Кришна.

КАДРИ ОТ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ!

***

ТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ГО КАЖАТ ОЩЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА