Connect with us

СКАНДАЛ

Фашизъм в името на „демокрацията“

„Спирането на руските телевизии е абсурдно. Да говорим, че Европа е люлката на демокрацията и да ограничаваме европейците да бъдат информирани е абсурдно! Това ни връща в годините на Вишински, сталинизацията и едни години, от които силно бягахме. Спомням си началото на 80-е години, свободно слушахме радио „Лаксемберг“ и „Свободна Европа“. Не е имало такива забрани. Това не е тоталитаризъм, а извратена форма на еднолична власт и смачкване на другостта“. Това каза в предаване на Поглед инфо пред Валентин Кардамски лидерът на АБВ.

По думите му през последните две години, след началото на пандемията, ние сме приели за естествено явлението „политически коректно изказване“ и не допускаме, в големите медии, политически некоректни изказвания.

Помолен да коментира искането от страна на „Демократична България“ с писмо до СЕМ да бъде спряно предаването в БНР с водещ Петър Волгин, Румен Петков каза: „Абсурдно е една организация да се нарича демократична и да иска спиране на предаване, защото не харесва свободните разговори и заявяване на мнение. Това е ярък показател колко е изкълчено в България разбирането за правене на политика“, обясни Петков.

По отношение на решението на ЕК да бъдат вкарани насекомите в храната, Петков коментира: „Това е един абсурден регламент, приет на 3 януари, който не беше коментиран и в европарламента. Вътре има две много тежки престъпления към европейските граждани. Първото е отявлена форма на корупция. Защото ЕК и лично У. фон дер Лайен, която го е подписала, гарантира за срок от пет години да се разреши само на дружеството „Инсект“ да извършва съответните търговски действия с насекомите в храната в Европа. Това е гарантиран монопол за пет години само на едно дружество. Второто е нещо, което е изключително страшно. Една от хранителните съставки е хитин, който е наричан още животинска целулоза и се отнася към групата на трудно усвоимите въглехидрати. В регламента от ЕК пише, че в хранителните добавки трябва да пише, че не трябва да се консумират от деца под 18 г. възраст. На 10-годишното дете, което си купува вафла и шоколад, какво ще му кажем?“, попита Румен Петков.

По думите му тук става дума за готовност да бъдат избивани европейските деца заради рушветите на Урсула фон дер Лайен. „Ще търся срещи с наши евродепутати, представители на правителството и пр. това да не бъде допускано у нас. Това е престъпление към Европа!

Цялото интервю, вижте във видеото.

Влизайте директно в сайта. Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!

Румен Петков

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ