Connect with us

СКАНДАЛ

За пореден път излъгаха изгубилите всичко, пострадали от наводненията хора!!!

ПОБЕСНЯХ, когато вчера разбрах, че им ИСКАТ ПО 40-50 ЛВ. на кубик дърва?! На бедните, на тежко пострадалите хора, на онези загубили всичко баби и дядовци от наводнените села в карловско, които пак ги излъгаха, за пореден път?!

❓ Гледах БТВ и не вярвах, как е възможно, нали служебният министър на земеделието Явор Гечев заяви по 10 медии, обеща, нали издаде заповед, че дървеният материал, свлечен от наводненията, ще бъде раздаден БЕЗВЪЗМЕЗДНО на местното население?!?

❓ ВСИЧКИТЕ 10 000 кубика (оценката е на министерството), БЕЗПЛАТНО на Хората, така ОБЕЩАХА, писаха, хвалиха се…ПР правиха, преди изборите.

😕 Но и тук намериха схема, начин…пак, като всичко в България да се дерат кожи на бедните и да се облагодетелстват кметове и разни знайни и незнайни фирми и частници, те дървата „били безплатни“, но си плащали за превозните билети малко (е нали безплатни?), но тези „многото“ 40-50 лв. на кубичен метър били за транспорт и рязане и всички се били съгласили.

❓Съгласили се друг път, тези, дето нямат пари, нямат и дърва, безплатни, ама платени?! Бабата откъде да извади още 300 лв.?! Какви пари за транспорт селата са по 2-3 км. дълги, колко толкова транспорт има, та няма ли пари общината (отпуснаха им десетки милиони) и един бус ли няма, да закара дървата на 500-1000 метра, а колко струва 1 километър на камион с 10 кубика – 200 лв. ли е, на километър, до София ще е 30 хиляди лева?

❓ А защо не са предложили на хората да ги получат ненарязани, ако е толкова скъпо и рязането и то по десетки левове? Такава опция НЯМА.

❓ Защо изобщо им ги извадиха от дворовете и ги закараха на склад, за да им ги продават обратно сега?

💔 Ще Ви кажа, ЗА ПАРИ, ЗА ДА МОЖЕ ДА ОТКРАДНАТ част от тези 10 000 кубически метра с цена по 200-300 лв., за влияние над хората, а може и от глупост!

❓ И днес говоря с хората в Богдан и в Каравелово, питам ги – да, вярно е всичко, да, само с пари, в двете села. Оплакват се, чудят се откъде и как да вземат пари…

😕 В Каравелово, ми разказват, че дървата ги вози служител на община Карлово, който бил разпределен там да управлява техника и нещо да координира по възстановяването. Вози ги частно и платено, но ги вози през работно време, докато общината му плаща заплата, друго да прави, тоест ние данъкоплатците плащаме, а г-н Д. К., вози дърва на хората – ПЛАТЕНО, за ЛИЧЕН интерес, В РАБОТНО ВРЕМЕ! (скрихме името на човека, за да не се насажда лична омраза)
✔ И знаете ли колко човека са получили касова бележка и/или фактура за тези превози и рязане, от двете села – НУЛА, НИКОЙ. Тоест имаме И данъчна измама, освен всичко останало, подкрепена от местната власт.

❓ Къде стигнахме? ДЪНО! СРАМ МЕ Е ОТ ВАС! От некадърността Ви, от неадекватността Ви, от наглостта Ви, господа кметове, кметици, политици и всички замесени!
❓ Питаме и МС, министрите лукови глави ли са, техните заповеди нищо ли не значат? Каква е тази държава?

🇧🇬 И се сърдете, с нас се борете, но се спрете, смирете, недейте да опитвате да крадете, МИСЛЕТЕ, на ХОРАТА СИ ПОМОГНЕТЕ! Не ме е страх от Вас, пак пратете полиция, пак правете гадости, но НЯМА да оставим тези възрастни хора да мизерстват!

💪 Даваме срок до сряда на общината да намери решения за хората, ако няма такива, ще организираме бусове, пикапи, доброволци с резачки, ще купим две машини за цепене (2000 лв. общо) и НЯМА да оставим пострадалите българи да бедстват и умират от студ, заради нечия алчност и управленска немощ!

🇧🇬 Хора, не се страхувайте, истината не може да бъде скрита, Вие избирате тези кметове, те зависят от Вас, не обратното, ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СМЕ С ВАС!

П.П. На снимката са малка част от свалените с водата дърва – в едно от трите села – Слатина. В трите наводнени села казаха, че са 10 000 кубика*300= 3 милиона лева, а ако са били 15 000 кубика?