Connect with us

СКАНДАЛ

Биков обясни как купуваме руски газ през посредници

Не знаем на каква цена купуваме в момента природния газ. Идват само откъслечни информации, включително тази, че преди няколко дни е закупен руски газ от „Газпром“ през неговия посредник „Винтерсхал“. Това заяви за БГНЕС депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Същата теза по-рано бе лансирана и от неговия колега Делян Добрев.

„Научихме за това отново по тайни канали. Това напълно противоречи на тезата, че няма да финансираме войната в Украйна. Ние не само, че финансираме войната в Украйна, но и плащаме комисионна на посредник, който беше отстранен през 2012 г., когато бяха отстранени посредниците“, каза Биков.

Той посочи, че има и още един отстранен посредник, който вече твърди, че е осигурил газ. Става дума за отстранения „Овергаз“.

„Извън детайлите можем да заявим, че тези, които взимаха комисионните през 2021 г. са отново на първа линия и малко по-малко си връщат това, което загубиха. Сметката се плаща от всички, които ползват газ и не само от тях, но и от тези, които купуват продукция от тези, които произвеждат на газ. Естествено това ще се отрази на инфлацията и цените на парното“, заяви Биков.

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ФАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАНИЦА, ДОМ

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА