Connect with us

СКАНДАЛ

Пияндето Кошлуков и калинките-мисирки от СЕМ грубо погазват законите подтиквани отгосподарите си!

Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков коментира това във видеоразговор с евродепутатът Елена Йончева в онлайн връзка.

Причината за това е скандалът, който се предизвика Кошлуков временно ИД шеф на БНТ,

След като директорът Емил Кошлуков прекъсна програмата на националната телевизия, за да бъде излъчен на живо брифинг на ГЕРБ.

По този повод, след питане на Минеков, от СЕМ излязоха с позиция, в която се казваше, че намесата в редакционното съдържание от страна на държавата в лицето на нейните органи е забранена, доколкото би представлявала цензура.

„Съжалявам, но СЕМ не действа в България. Изобщо, неговото съществуване е под въпрос. Основното нещастие се състои в този недействащ и несъстоятелен Закон за радио и телевизия. Другата причина са случайните попадения, които са чисто политически, в Съвета за електронни медии. За съжаление, през последно време същият този съвет заема политически позиции. Те са изключително разпознаваеми“, заяви Минеков.

По думите му самият той се сблъскал с нежелание на СЕМ да се придържа към закона, защото отправил до него питане, на което не е получил конкретен отговор.

„Нужни са направо нови правила, най-вече имайте предвид, че там е изборът на генералните директори на обществените медии. Това не винаги е сполучливо. Освен това обществените медии, както видяхте, могат да бъдат и наказвани от правителството. Първо, с намаляване на бюджета на Националното радио и съответно с оглед на действията, които се извършват в Националната телевизия, същият бюджет да бъде увеличен, без да се зададе въпрос какво се е случвало досега“, добави министърът.

„С една дума, тук трябва да има промяна – на всяка цена. Трябва да се защити свободата на словото. Обществените медии не трябва да обслужват политици и политически партии – те не са за това“, категоричен бе служебният министър на културата.

https://www.facebook.com/YonchevaElena/videos/139136434948762/

Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков. Велислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си постави под въпрос по-нататъшното съществуване на Съвета за електронни медии (СЕМ), защото в сегашния си състав заемал политически позиции.



Continue Reading