Connect with us

ПОЛИТИКА

Тиквата гласи Хекимян за зам.-кмет на София

Напролет Борисов щял да го компенсира, като го прати евродепутат в Брюксел

Безславно отпадналият на първи тур кандидат-кмет на София от ГЕРБ Антон Хекимян ще получи компенсация за провалената си журналистическа кариера. Гласят бившия шеф на новините в Би Ти Ви за зам.-кмет на столицата.

Тази позиция първо била предложена на Борис Бонев от „Спаси София”, но той предвидливо отказал, защото не му носела никаква реална власт. Зам.-кметът на практика изпълнява разпорежданията на градоначалника и не може да се похвали с кой знае какви привилегии в общината.

Затова Бонев се прицелил в поста Председател на Столичния общински съвет – позиция, която носи далеч повече дивиденти.

Самият Хекимян пък, който след изборите се оказа безработен, нямал нищо против да седна в стола на зам.-кмет – особено ако получи доходоносен ресор. Освен това той трябвало да изпълнява важна мисия в общината – да осигури приемственост и присъствие на доверено лице на Бойко Борисов на „Московска” 33.

Лидерът на ГЕРБ разчитал неговите хора в общината да замитат под килима далаверите в досегашното управление на столицата.

Тази компенсация за Антон Хекимян далеч не е всичко, на което журналистът може да се надява. Наши отлично осведомени източници довериха, че на този пост Хекимян щял да прекара само до пролетта. След това Борисов му бил обещал да го изпрати като евродепутат в Брюксел.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?