Connect with us

ПОЛИТИКА

Терзиев се бори за София

ГЕРБ запазва Пловдив, но губи Варна

Тенденцията от първия избирателен тур – успехи на ГЕРБ в провинцията и силни атаки на ППДБ в големите градове се запази и на втория тур, въпреки ниската избирателна активност. Градската десница успя да се пребори за София – Васил Терзиев се справи с Ваня Григорова от БСП – 50.8% срещу 45.2%, показват данните на TREND. След 10 години управление на Иван Портних ГЕРБ може да сдадат властта в морската ни столица Варна – фотофинишът ще определи дали Благомир Коцев от ПП-ДБ ще бъде новият кмет на общината. Засега Коцев води 48.9% срещу 45.1%.

Политическите партии подчертаха съмненията си в екзитполовете, които започнаха да текат от ранния следобед – смята се, че те могат да се разминат драстично с реалните резултати, а при малки разлики между кандидатите, това прави окончателният резултат твърде неясен.

Кандидатите на ГЕРБ, които доминираха на 1 тур, надвиха съперниците си от ППДБ в преки сблъсъци в няколко града, показват екзитполовете. ГЕРБ удържа втория по големина град – в Пловдив без проблем. Костадин Димитров победи Ивайло Старибратов от ППДБ (53.2-41.2%). Даниел Панов остава начело на Велико Търново, след като победи Йордан Терзийски от ППДБ. Припознатият от ГЕРБ Илко Стоянов, който преди две години стана кмет на Благоевград от името на ИТН, сега се движи наравно с Методи Байкушев от ППДБ.

Кметът на Хасково Станислав Дечев от ГЕРБ също се справи с кандидата на обединената опозиция Николай Ставрев. Кандидатът на ГЕРБ води в екзитпол анкетите през досешания кмет на Плевен Георг Спартански.

БСП също отбелязва успех – екзитполът за Русе показва преднина на Пенчо Милков, кандидат за кмет на коалицията „БСП за България“, пред Иван Иванов, кандидат на ГЕРБ – 60.5 – 32.5%.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?